Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Dress code

2009.11.28. 09:22 HippoKriszta

Myrill kérdésétől indulva, meg azért is, mert már terveztem egy sorozat furcsát az öltözködésről, lássuk, hogyan néznek ki a koreaiak.

Kezdjük a pasikkal.

Vannak a "normális" pasik, akik nagyjából úgy néznek ki, mint otthon, semmi extra. 

Ellenben vannak a szupercsini és szupermenő pasik. Mindkettő fő ismertetőjegye, hogy rengeteget foglalkozik magával. Nem tudom van-é még olyan ország, ahol ennyi férfi szépségápolási terméket lehetne venni.

Az eredmény sokféle: szupernőies "csini" pasi (jajj..), ápolt, magára sokat adó, igényesen öltözködő, szemednek kedves pasi (kevéske sajnos :( ) vagy valami elmehunyt divatmámor követője. Pl fekete lovagnak öltöznek szűk farmerben és Martens jellegű bakancsban. Egyesek még hajfestéssel is próbálkoznak - amiből szőke helyett sárga, vagy valami zöldes lesz. (Az ázsiai haj nem alkalmas a festésre...)

Minden efféle nyavalyát úgy tűnik kinőnek amúgy "ádzsosi", "idősebb testvér" korukra, ámbár ősz hajszálaikat jellemzően az idősb férfiak is eltűntetik fekete festékkel. (Na ezt az egyet lehet itt festeni :))

A hölgyek esetében két jellegzetesség figyelhető meg.

A szupernőies és elképesztően rövid szoknya illetve nadrág viselete - jellemzően magassarkú cipővel vagy csizmával.

Mindez egyértelműen pozitívan értékelhető is lehetne, ha:

  • tudnának egyensúlyozni a szupermagas sarkú cipőben, mert ez nagyon nem megy nekik...
  • nem vennének a csini rövidnaci mellé is "zsákot" felülre.

A "zsák" azt hiszem a legjellemzőbb koreai női ruhadarab - sajnos... Tulajdonképpen egy hosszú/rövid ujjú polóról vagy pulcsiról beszélünk "zsák" alatt, ami minden lehetséges formát eltakar - na nem mintha lenne mire büszkének lenniük akár elől, akár hátul nézzük őket.

A gond valahol ott van, hogy szinte bármit bármivel képesek felvenni és mondanám, hogy szépek meg nőiesek, de nem az én szépségideálom vagy stílusom ez. (Igen, röviden úgy kellene fogalmazni, hogy - tisztelet a kivételnek - nem tudnak öltözködni. Férfiolvasók jöhetnek az ellenvéleményekkel!)

Érdekes az is, hogy mik itt a legjellemzőbb kiegészítők:

  • harisnyák minden színben, mintában - a mini láb-fedők mellé
  • hajpántok elképesztően jópofa megoldásokkal és színekben, minthogy a hajszínnel nem tudod magadra felhívni a figyelmet
  • kardigánok - mert az ujjatlan pólók ki vannak zárva
  • a csillogós nyakkendők - el sem tudom képzelni miért... Kétségbeejtő...

Az "alkalmi" illetve business fronton ellenben egészen csodás és nagyon változatos megoldásokat lehet találni.

Ha nem lenne súlykorlátom és nem lennék "nagyobb" a 35ös standard női lábméretnél és hasonló "bőségek"nél, akkor ingek, szoknyák, kiskosztümök frontján el lehetne költeni könnyen több havi ösztöndíjat. És kabátokra! Csinos átmenetikre és télikre, hihetetlen fantáziával az anyagválasztás terén!

A férfiakat nem biztos, hogy fenyegeti ez a veszély, mert a fényes, csillogó öltönyanyagok nem tükrözik jellemzően az európai ízlést.

Szóval így néznek ki, és ebben az a jó, hogy nem költöttem el feleslegesen egy csomó pénzt kihagyhatatlanul jó ruhavásárokra!

Ps: a sportruházatok színességéről már írtam a felnőtt, kiránduló korosztály tekintetében. A fiatalok számára viszont nem a kényelmesség a legfontosabb szempont, hanem, hogy "csini" legyen, amiben edzel... Az Adidas női sportruházat kínálatának láttán pl néha ki kellett mennem leellerőrizni a bolt ajtaján az emblémát, hogy nem a Thriumphhoz tévedtem-e be... (A fehérneműik ellenben rémesen egyszerűek... Ki érti ezt?!) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr741558038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása