Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Hiánypótlás és köszönet - könyvajánló

2014.06.19. 10:22 HippoKriszta

Nemrégiben jelent meg Lengyel Miklós, volt Dél-koreai nagykövet Dél-Korea, Ázsia rejtett gyöngyszeme című könyve a Libri kiadásában.

del-korea.jpg

A hivatalos ajánló szövegéhez valójában nagyon keveset tudok hozzátenni, hiszen egészen pontosan ugyanaz az érzésem, ami a szerzőnek is.

Keveset, nagyon keveset tudunk Koreáról.

Az is valóban kimerül a Samsung, LG, Hyundai, Kia márkaneveknél, esetleg a Daewoonál vagy itthon a Hankooknál. A Gangnam Style talán felkeltett némi érdeklődést szélesebb körben is a koreai kultúra iránt, de átütő változást biztos vagyok benne, hogy, sajnos, ez sem hozott. Pedig amiről még minimum tudni kellene, az személyes megítélésem szerint a végtelen változatos koreai konyha, különösen pedig annak alapeleme, a kimchi, amiből egészen kiválót találtam az elmúlt hetekben a Funky Pho-ban, ahol egyébként már szintén remek mandu is van. Haladunk! És ez persze csak a jéghegy csúcsa.

És nekünk, azon szerencséseknek, akik ott járhattunk, úgy hiszem, feladatunk van.

Személyesen nagyon hálás vagyok Lengyel Miklósnak a könyvéért. Bízom benne, hogy ezzel a bloggal 2009 folyamán és azóta is időnként valamivel én is hozzájárulhattam a koreai kultúra hazai megismertetéséhez és leróttam egy picit a tartozásból. Fura szó ez a tartozás. Merthát kinek is tartozunk? Kimondott elvárást egyikünk sem teljesít. Mégis, Korea olyan hatást gyakorolt rám is, hogy nem lehet(ett) nem írni, nem elmesélni ennek a valóban rejtett gyöngyszemnek a mindennapi csillogását.

Köszönöm Lengyel úr! És mindenkinek nagyon jó olvasást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr966381965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása