Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Ginzeng

2009.08.04. 05:50 HippoKriszta

Annyi az egeszen hetkoznapi furcsa, hogy kisse megfeledkeztem a mar-mar Korea szimbolumainak is tekintett/heto termekekrol. Ilyen pl. a ginzeng.

A ginzeng gyoker szellemi es fizikai eronletet fokozo hatasarol ismert es Koreaban mindennaposnak tekintheto a fogyasztasa.

Hogy mindenkinek meglegyen a kello ginzeng bevitele, valtozatos formaban lehet elerni a gyokeret.

Talan emlekeztek meg a valamikor januar/feruarban emlitett samgyetangra, vagyis az egesz csirkebol keszult levesre, amiben a csirke rizzsel es ginzenggyokerrel van toltve. Azonban van itt szamos tea, cukorka, szirup, illetve alkoholban uszkalo ginzenggyoker keszitmeny is.

A ginzengfogyasztas mellett ugye nem mulhat el etkezes kimchifogyasztas nelkul, ami tetszoleges fajtaju tartos zoldseget jelent (foleg kaposzta vagy retek), minimalis a husbevitel, rengeteg a zoldseg (babcsira, fokhagyma) az asztalon es megannyi kiepitett "szabadteri konditeremben" lehet mocorogni, nem is beszelve a kirandulasokrol. Summa sum, massziv alkoholizalas (ferfiak foleg) ide vagy oda: sokkal egeszsegesebben elnek mint mi...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr371287375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peppermint 2010.04.13. 12:18:54

És hogy lehet az "aktív" vagy szeletelt ginsenggyökeret egyébként megenni, ha nem akarom a bogyós kivitelt szedni? Van valami trükk, amivel azt a pocsék keserű ízét el lehet nyomni?

Angyalfű · http://vagyfokozas.hu 2010.04.14. 00:00:33

Hát nekem nem sikerült. :(

Mi is megkóstoltuk, de tényleg elég kellemetlen íze van

peppermint 2010.04.14. 07:42:06

vígasztalhatatlan vagyok. :-((((((

HippoKriszta 2010.04.14. 13:00:50

Hogy egeszen oszinte legyek, en nem vagyok egy nagy ginzeng fogyaszto... lehet epp az ize miatt nem? A bogyos verzio nekem rozsaizu. Es az izgalmas. Bar amiket itthon lattam korean ginzeng neven futni, azok tobbnyire kinaiak es szoval az sem biztos, hogy ugyanarrol az izrol beszelunk...

peppermint 2010.04.23. 10:52:12

Á,értem. És amit itt a linken találni, az is csájnából való szerinted? És melyik a rózsaízű bogyós, amit te kipróbáltál?

HippoKriszta 2010.04.27. 17:27:06

Az instant korean ginzeng tea az biztos koreai :) Megismerem a csomagolast :) Amugy nemtom. De a cukorkak (amikre a linken egyik se hasonlit), amiket eddig lattam itthon mind made in China voltak. Gyere el majus 29en a beszelgetos estre, viszek neked instant teat meg cukorkat is - meg van valamicske a keszletbol.

peppermint 2010.04.28. 08:52:13

Wow, megyek!!!!!!! :-))
süti beállítások módosítása