Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Laosz - első benyomások

2009.10.22. 04:02 HippoKriszta

Laosz az az ország, amit anno mikor kitaláltam, hogy meglátogatom, nekem is le kellett ellenőriznem a térkepen. Pedig egyáltalan nem érdemli meg, hogy kutakodni kelljen utána - noha valószínűleg éppen a relatív érintetlensége miatt olyan fantasztikus, amilyen.

Az ország fővárosa Vientiane, ahol egy egy napos városnézés keretében megnéztük a legfontosabb látnivalókat - és én máris beleszerettem az országba! Különösen a templomaiba! A megannyi Buddha szobrot számláló, legöregebb laoszi templom olyan megnyugtató és múltbéli hangulatot árasztott, hogy a döbbenetes hőséget és a fáradtság körül bontakozó feszültségeket is azonnal feledtette.

A városnak volt valami egészen szubtilis európaias bája, ami pl abban is megnyilvánult, hogy egy svédek által üzemeltettett olasz pizzériában "Budapest" névre keresztelt süteményt ettem 13000 jó laoszi kipért!

 

 

 

 

Az amerikaiak által reptér építésre adott cementből Patuxai névre hallgató emlékmű készült. Árkádjai alatt helyiek hűsöltek, az emeleteken soha le nem porolt szuvenírek várták gazdájukat, a tetőről pedig próbalhattunk többemeletes házakat keresni - sikertelenül.

Mindezt annak ellenére, hogy a reptéri hallban a KPMG es a PriceWaterHouseCoopers molinója fogadott egy másik nemzeti szimbólumot, a Pha That Luang arany sztúpáját állítva a háttérbe...

Az első laoszi éjszakánkat buszozassal sikerült tölteni, ahol a VIP buszon - nem túl meglepő módon - sem a légkondi, sem a WC nem működött. Minthogy a VIP busznak imígyen nem sok előnye van a nem VIPhez képest, sztem senki nem veszt semmit azzal, ha a másikra teszi le a voksát.

Mindkettőn szállítanak ugyanis motort - amit betenni egyszerűbb, mint kivenni a csomagtartóból (ha nem a busz tetejére tetted ugye...) - és mindenféle egyéb elképesztőséget. Mindkettőnek 13 óra leküzdeni a 380 kmes távot Luang Prabangig (ugyanezt az átlagsebességet hoztuk egy koreai kirándulason is vissza a fővárosba szombat délután...). És mindkettőről olyan csodátalos a kilátás Laosz hegyeire hajnalban, hogy még a konstans kanyarokat és a random max hangerőn megszólaló laoszi popzenét is élvezni hajlamos az utazó :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr561466876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása