Akkor a "hétköznapi" furcsák közül:
Otthon a teaivás fogalma gyakorta a meleg, nagy bögrével fonódik össze, amin kellemesen lehet melengetni a kezünket télen. A tea az esetek többségében a fekete teát jelenti.
Itt ellenben a tea alapesetben (1) zöld (elég nehéz feketét találni a boltban...), legfeljebb rizs ízesítésű.
Illetve a teázókban, ahol annak rendje módja szerint lehet teázni persze van gyümölcsíz, de a legjellemzőbb a fahéj - ami szétkaparja a torkodat... Vagy a gomba. Vagy még nagyon sokminden, amit otthon nem kapcsolunk a teához.
Az itallapon a teák fele jeges, a másik fele forró. A kiöntő edények is egészen csodálatosak.
A rendje módja szerinti bögre az apró csésze (2). Amit úgy kell tartani és a szádhoz emelni, hogy kihúzod magad, nem hajtod le a fejed. A bal kezedet a teáscsésze alá teszed, a jobb kezeddel pedig fogod. Nem markolod, csak éppenhogy. Egy csésze teát 3 hörpintésre illik meginni. (3)
A nagyobb csészéknél persze nem él ez a szabály. De a nagyobb csésze-bögréknek sincs soha füle. (4) Ellenben rendre úszkál a tea felszínén 3 szem fenyőmag...
A teaivásról persze könyvet is lehetne írni és nem is egyet írtak is, uhogy a rövid kifejtésért elnézést. Nem a teaszertarás iránti tiszteletlenségről van szó!