Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Tea

2009.10.15. 04:47 HippoKriszta

Akkor a "hétköznapi" furcsák közül:

Otthon a teaivás fogalma gyakorta a meleg, nagy bögrével fonódik össze, amin kellemesen lehet melengetni a kezünket télen. A tea az esetek többségében a fekete teát jelenti.

Itt ellenben a tea alapesetben (1) zöld (elég nehéz feketét találni a boltban...), legfeljebb rizs ízesítésű.

Illetve a teázókban, ahol annak rendje módja szerint lehet teázni persze van gyümölcsíz, de a legjellemzőbb a fahéj - ami szétkaparja a torkodat... Vagy a gomba. Vagy még nagyon sokminden, amit otthon nem kapcsolunk a teához. 

Az itallapon a teák fele jeges, a másik fele forró. A kiöntő edények is egészen csodálatosak. 

A rendje módja szerinti bögre az apró csésze (2). Amit úgy kell tartani és a szádhoz emelni, hogy kihúzod magad, nem hajtod le a fejed. A bal kezedet a teáscsésze alá teszed, a jobb kezeddel pedig fogod. Nem markolod, csak éppenhogy. Egy csésze teát 3 hörpintésre illik meginni. (3)

 

 A nagyobb csészéknél persze nem él ez a szabály. De a nagyobb csésze-bögréknek sincs soha füle. (4) Ellenben rendre úszkál a tea felszínén 3 szem fenyőmag...

A teaivásról persze könyvet is lehetne írni és nem is egyet írtak is, uhogy a rövid kifejtésért elnézést. Nem a teaszertarás iránti tiszteletlenségről van szó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr341451152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nofrit 2009.10.16. 07:55:35

A fahéj finom, de még gombásról nem hallottam^^ Valahol be kell szereznem egy keveset, hogy megkóstoljam :)
süti beállítások módosítása