Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Mud Festival

2009.07.21. 03:15 HippoKriszta

Akik eddig azzal a jóhiszemű feltételezéssel éltek, hogy normális vagyok, azokat most szeretném egy kicsit megzavarni.

Ugyanis a hétvégén közelebbről is szemügyre vettem Korea állítólag legnagyobb fesztiválját, ami 10 napja során mintegy 2,5 millió látogatót vonz.

A Boryeong  보령 mellett (nyugati part) a Daecheon 대천 Beachen megrendezett sárfesztivál a sár, sárkozmetikumok népszerűsítésére szolgál - és valahol nem túl hátul kullog a listán az is, hogy megmutassák, élnek Koreában külföldiek.

Szinte minden, a fesztivált reklámozó anyagon csak sárban fetrengő, azt dobáló, sárban futó, csúszdázó külföldieket látni, nem mintha nem lennének koreaiak is. De valóban: ha netán megunnám a koreai arcokat, akkor két lehetőségem van:

1. elbandukolni az Itaewon negyedig, ahol ha más nem, amerikai katonákba bele lehet botlani

2. részt venni valami elmehunyt fesztiválon.

 

 

A sár mellett a Daecheon, Korea legjobban kiépített tengerparti nyaralóhelye (napi furcsaként) a konyhájáról is híres. Eme tengerparti település a tengeri herkentyűk közül igazán a kagylóban jó, amint azt a mellékelt étterem fotója is mutatja. Legnagyobb szerencsétlenségemre állandó utastársaim nem szeretik a tenger gyümölcseit, uhogy megint ki kellett hagynom a kagylósütést :(

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr921257970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xingie 2009.07.21. 21:12:21

nos van még egy indokom, hogy miért is szeretnék kimenni Koreába :D
süti beállítások módosítása