Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

A helyi Kovacsok, Nagyok, Kisek

2009.03.27. 09:49 HippoKriszta

Minthogy eszmeletlen mennyisegu csoportos hazival es prezentacioval szembesulok nap mint nap, nem nagyon lehet elkerulni, hogy megtanuld legalabb azoknak a koreaiaknak a nevet, akikkel egyutt dolgozol... A dolog egyfelol rem egyszeru, masfelol meg rem bonyolult... Bonyolult, mert soha nem latod leirva (vagy ritkan) es en pl vizualis tipus vagyok.. es egyszeru, mert a vezetekneveknek nem tul nagy valasztekat hasznaljak.

Jelesul: minden 4.9edik koreai Kim, 김! Hogy egeszen pontos legyek, a lakossag 21%a a Kim nevre hallgat... 14% a Lee valamely verziojaval buszkelkedik, ami lehet Yi, I vagy Rhee is, de hallasra mind pont ugyanolyan... A Parkok 8%ot tesznek ki az ossznepessegbol, mig a Choi/Choe, Han, Lim tovabbi egyjegyu szazalekokat.

A kedvencem a financial analysis ora (amivel a legtobb bonyodalom van), mert a nevsorolvasaskor a Kimeknel orakra hatradolhetek, mert a 28 fos osztalyban asszem 6 Kim van es utana jon a 4 Lee :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr411028679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása