Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Amit a villanyszerelésről feltétlenül tudni kell...

2009.02.18. 11:48 HippoKriszta

Kíváncsi lennék, hogy az eddigi benyomásaitok alapján milyen kép alakult ki Bennetek Koreáról, illetve ezen keresztül Ázsiáról. Azt nem mondhatom, hogy nekem hűde mekkora Ázsia-tapasztalatom van, de gyűlik és mint a tegnapi bejegyzésből is kiderülhetett, igyekszem az élményeket nem beleerőszakolni a sztereotípiákba, hanem önmagukban kezelni őket.

De a villanyszereléshez itt sem értenek jobban, mint mondjuk Japánban! Legalábbis, amint a villanyvezetékek elvezetése terén művelnek az bámulatos! És innentől persze az a villanyszerelő is, aki képes itt megoldani egy problémát! (A képen látható állapotokat pedig még nagyon könnyen lehet überelni!)

A mai nap nagy eseményei között meg kell még említeni, hogy ma volt az iskolákban a ballagás. Korábban már írtam, hogy a tanév itt márciusban kezdődik, július-augusztus szünet, szeptember-december 2. félév, január-február szünet - és záróvizsgák és diplomaosztó! (Az új olvasóknak: a KDIon nem ez a ciklus!)

A leleményességi, szorgalmassági együttható újabb bizonyítéka pedig a ballagási virágárus! Az is árul virágot ilyenkor, aki soha máskor (lásd Valentín nap, Anyák napja stb otthon).

Csak nem napokig, hanem órákig: közvetlenül az esemény előtt és közel az iskolához - akár az otthoni ruhaszárítóról!

 

 

A kevésbé jeles, de nagy események közt említhetjük, hogy épp most korrepetáltam valakit számvitelből! Ezt is megértük! 

Továbbá a mai könyvtári munka során folyóiratokat böngésztem. A sok - már címében is érthetetlen - tudomány közt megtaláltam a kedvencemet: Journal of Plankton Research.

Semmiképpen nem becsülném le a planktonkutatás jelentőségét a tápláléklánc elején küzdő állatkákról lévén szó, de nem tudom nem felidézni az elmúlt évek kedvenc kormányhatározatai nyomán talált űridőjárás jelentési tevékenység kapcsán megélt boldog pillanatokat :-) Egy másodpercre visszatérve a komolyra: az is megérne egy misét, hogy hogyan változtak a témák az oxfordi folyóírat-kiadás hosszú évei során!    

Ja, és Judy: a könyvár, ahol dolgozom az egyetemi könyvár! Az MPP/MBAhez persze nem kellenek a planktokokról szóló adatok (nagyon...), de az oxfordi előfizetésünk 1996-ig (többé kevésbé), minden általuk kiadott folyóirat online elérésére érvényes!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr40950507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása