Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

63

2009.01.31. 14:41 HippoKriszta

Ennyi emelettel rendelkezik az ún. 63 Building, ami valaha Ázsia legmagasabb épülete volt. A rendkívül fantáziadús elnevezés a szintek számára utal, amiből 3 a felszín alatt, 60 pedig felette helyezkedik el - legalábbis így szól a fáma. Nomost az utcaszint a nyugati oldalon a -3on találkozik az épülettel, úhogy lehetne vitatkozni a számozáson.

Az épület a Yeouido nevezetű - helyi Manhattanként ismert - sziget keleti csücsén emelkedik a magasba.  A Manhattansége nem a sok felhőkarcolójából adódik, bár az is van néhány, hanem abból, hogy itt kapott helyet a tőzsde és megannyi nagyvállalat irodaközpontja. Szombaton a fentiekből következő nyüzsgésnek híre-hamva nem volt, annál többen voltak viszont, akik a hétvégi pihenésüket töltötték a sziget partján széles sávon végighúzódó "park"ban.

Semmi romantikusra ne tessék számítani. Sárga, tavalyi fű, markológépek, építőanyagok - de ha kész lesz, biztos nagyon szép lesz. Biciklizni egyedül és tandemben, rollerezni kettő és három (!) keréken a hosszú aszfaltcsíkon lehet. Kézenfogva sétálgatni és instant levest enni a folyóparti büfében szintén.

De amit leginkább lehet: sárkányt eregetni! Napi furcsaként álljon itt eme remek hétvégi szórakozás, amit a mai nap tapasztalatai alapján a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élvez, így válik az egész családot lefoglaló programmá. A sárányt felengedni nem olyan egyszerű, sőt, amatőröknek fenn tartani sem. De erősen olybá tűnt, hogy itt 5 éves kor felett már mindenki profinak számít. (Le a kalappal az Apukák előtt, akik hatalmas energiát fektetnek az új generáció kitanításába!) Komolyan tudom ajánlani a kipróbálását - akár csak nézőként is! Az első pillantásra rém unalmasnak tűnő dolog felette izgalmas tud ám lenni, pláne, ha sok sárkány ringatózik a magasban! Legközelebb mi is eregetünk!

A sárkányok után a bizonyos 63as épület földszintjén/-3 emeletén gyönyörködtünk a helyi Tropicariumban. (Jellemző, hogy előbb jutok itt el oda, mint otthon a Camponában...) Az ember búvárkodás előtti és utáni énje jellemzően máshogy kezeli ezt az élményt... A muréna mondjuk így is, úgy is ilyesztő... Mindenesetre a Dr. Fish nevezetű akvárium, a kis ujj-lyukakkal, amibe begudva az ujjadat már jöttek is a doktorhalak takarítani - ügyes húzás! :-) A fényművészek által berendezett akváriumok pedig valóban csodálatos látványt nyújtottak, de nem hiszem, hogy a halakat megkérdezték volna, hogy ők is örülnek-e, ha egy műalkotás részeivé válnak...

63 szinttel magasabbról eztán megnéztük Szöult esti fényben. A 2*5 sávos lávafolyamok lomhán tekeregtek a mélyben. Jelentem, a múlt hét óta nem ment össze a város... 

Ennél is jobb hír, hogy talán sikerül megbékélni a koreai kortárs művészettel. Legalábbis a replülő emberkéket festő ember belopta magát a szívembe a 63on elhelyezett alkotásaival.

A nap további híre, hogy elköltöztek az előző évről ittragadt irakiak és a nyakunkba zúdítottak egy halom edényt. Épp most ittunk az iraki nép felemelkedésére!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr80914294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása