Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Danyang/Chungju/Cheongju és a Songnisan

2009.10.25. 03:42 HippoKriszta

Hétvégi kirándulásunk tanulságai röviden: oda kell figyelni a települések nevére, mert Chungju és Cheongju nem ugyanaz :) És akárhogy is szeretnéd, koreában hegyet nem mászol egyedül...

Napi furcsa sorozatunkban láthatjuk az elképesztő színekbe és mintákba öltözött 40 és 70 feletti különítményt, valamint a hegytetőn elfogyasztott 8 fogásos ebédet. Csak azért mert a hegyre megyünk még jönnek a pálcikák, a 6 féle kimchi - és egyáltalán: minden, amit a hegy lábánál is ennénk ebédre.

Nagyon kedves dolog a koreaiaktól, hogy egyrészt rendre megkérdezik, hogy honnan jöttünk, másrészt többnyire kiegészítik az ebédünket az aktuális idénygyümölccsel.

Kirándulni csodajó, különösen ezekben a csodás színekben!

Képösszeállításunkban a 70 évesen is földön ülő nénitől Beopjusa álló és bevésett Buddhájáig (utóbbi összehasonlítható a Lonely azonos témájú képével :) Aki megtalálja a 3 különbséget, az ismét selyemhernyót nyer!), Danyang hídjáig sokmindent láthatunk.

A történetről csak annyit, hogy Danyang fekvése és mészkőbarlangjai vetekednek gyönyörűségben a végeláthatatlan hegyekkel - akár a Chungju tóról hajózva naplementekor, akár megmászva szemléljük őket reggeltől késő estig!

A kedvenc pillanatok a hegyről lefelé értek a 13. km körül.

Kivételesen ugyanis nem volt olyan megerőltető az ereszkedés, mint általában és a délutáni fényben a zöld, sárga, vörös, barna minden árnyalata a szemünk előtt pompázott! Sőt! Néhány pillanatra még abban a csodában is részünk volt, hogy látó, sőt, hallótávolságon kívül esett az előttünk, mögöttünk haladó 2es vagy 4es számú társkereső-klub!

(Az ide kapcsolódó furcsákat kifejtem egy újabb, sajna már megint korhatáros bejegyzésben hamarosan.)

Mindez bőven kárpótolja az embert azokért az elképedéssel vegyes pillanatokért, amikor egyébiránt csak szívesen csodálná a tájat a csendben 7 km megtétele után...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr111473119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása