Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Kényes ügyek

2009.10.14. 05:00 HippoKriszta

Egyes számú kényes ügy, le vagyok maradva 5+1 furcsával. És noha néhány Olvasóm arra fogadott, hogy úgy megszokom a furcsákat, hogy elfogynak az év végére, még nem lett igazuk!

De mivel valóban a legalapvetőbbeket már ellőttem (Valószínű egyébként van néhány annyira alapvető, ami tényleg nem jut már eszembe.), kénytelen leszek néhány piros karikás apróságot is bemutatni. A mosdó és a fehérnemű téma megpendítésével csak teszteltem a tűrőképességeteket :) Na, nem kell nagyon megijedni, de lehet ugrani a holnapi bejegyzésre.

Az egyik legelső furcsa volt ám, amit a mai napig nem sikerült megszoknom, hogy számos helyen koedukált a WC (1). Na itt máris egy csomó furcsa adódik a magyarázat közben. 

A környékünkön majd minden emeletes ház ajtaja nyitva áll és azonnal a lépcsőházban találod magad, hiszen a földszinti étterem (általában) felett fodrász, másik étterem, mindenesetre valami üzleti célú vállalkozás áll. És legyen ez akár étterem, fodrász, billiárd terem, nore bang vagy bármi, nem alapvető, hogy van külön mosdója (2)! Néha még az egészen elegáns helyeknek sincs! Ezért aztán a lépcsőházban van közös használatú mosdó (3). Ahol van hely, ott női-ffi külön, ahol nincs ott egyben. 

Pl a kedvenc helyi sörözőmnek sincs mosdója, ellenben a mellette levő ház lépcsőházának mosdója az övé is. Belépsz, jobbra fallal körülvett potyi a nőknek, a fal (és a csap mellett) piszoár az uraknak... (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy általában magadra zárhatod a közös helységet egyedül is. De itt pl a gyakori használatnak és a vendégek különböző részegségi fokának köszönhetően gyakorlatilag egyik napról a másikra használhatatlanná válik a legfejlettebb zár is...)

Na és ha ezt túléltétek, akkor az már csak a hab a tortán, hogy a fehérnemű oldalon meg kell jegyezni, hogy Bs melltartó nincs (4. Naaaagyon ritkán.). Sem 80 feletti méret (5. Kvázi soha). Sem nem-telefenekű alsónemű hölgyeknek. (6. Naaaagyon ritkán)

Befejeztem a cenzúragyanús furcsákat. Holnap mondok két nagyon hétköznapit cserébe!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr811448905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miguel el Grande 2009.10.14. 16:07:54

Nem ide kapcsolódik, csak eszembe jutott, hogy mit fogsz te csinálni itthon...? De abban a másodpercben javítottam magam: "ha" hazajössz is, Te "mindig" valami érdekessel fogsz foglalkozni! :-)

myrtill 2009.10.14. 18:40:28

képzeld, képzeld, képzeld, pesten láttam kis zöld emberke-elven alapuló napelemes kiscsávót. ha érdekel, elmondom, merre :) nem mondom, a horgászélmény kimarad belőle, cserébe viszont 1200 magyar pengőért viheted is haza.

HippoKriszta 2009.10.15. 02:45:36

@myrtill: Szuper! Itt lassan mar a biztonsagos hazaszallitas mikentjen gondolkodom. Az elso jelek biztatoak!
(Azert majd aruld el, merre vannak a lenyek. Mondjuk maradjunk abban, hogy akkor, ha vegre kiszulom magambol a regen igert terkepet :))

HippoKriszta 2009.10.15. 02:49:05

@Miguel el Grande: Nagyon koszonom a bizalmat :)
Amugy igenis hazamegyek (egy idore) es
1. jo sok idot toltok Anyukammal, csaladdal baratokkal.
2. diplomat irok.
3. Zaros idon belul megtalalom azt az erdekes allast, amit emlitesz. Koszonettel varom az otleteket!

myrtill 2009.10.15. 12:06:14

arra se válaszoltál még, mi lett a nyelvtanulással :)

HippoKriszta 2009.10.16. 05:47:24

@myrtill: Semmi nem lett :( Megrekedtem az annyonhasejo és a kámszáhámnida szintjén..
süti beállítások módosítása