Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Elheto Korea

2009.10.12. 03:14 HippoKriszta

Andong es kornyeke Korea esszenciajakent szokott megjelenni bizonyos programajanlokban es ugyan nalam eros a verseny Gyeongjuval, a regi fovarossal, azert van ebben valami.

Andong ugyanis deklaraltan hagyomanyorzo varos es minden, ami tipikusan koreai, kiemelt figyelmet elvez a varosban es kornyeken - kezdve a diszburkolattol es befejezve a templomoknal es a Hahwe Folk Villagenel.

 

 

 

 

Szamos folk village, avagy skanzen talalhato Koreaban, de a Hahwe (egyes atirasokban Hahoe) azt hiszem a legjobb valasztas a latogatasra. Hogy miert? Mert ez egy elo skanzen! A szo szoros ertelmeben!

Kb 230 fo, 110 csalad el a faluban hagyomanyos, fabol, sarbol, rizspapirbol, rizskalaszbol keszult hazakban. Csodalatos!

A rendkivul zsufolt Szoul, es osszes tobbi "kisvaros" - termeszetesen mind 1-2 millio lakos felett - apartmanhaz erdeje utan egy elheto, nyugodt, automentes, gepek es csipogasmentes, nagyon emberkozeli lakokornyezetet lattunk, ahol nem viaszbabak setaltak a rizs vagy a paprikafoldon, hanem hus-ver emberek!

Tovabbi fantasztikus elmeny a hetvegerol a papiruzem, ahol a tulaj vezetese mellett megtekinthettuk hogyan keszul 100%ban koreai kezek altal a hires koreai papir! Papirmaniasoknak kotelezo!

(Kulon jo a hetvegeben, hogy vasarnap Suwonban en is csinaltam papirt! Rem buszke vagyok magamra es borzaszto boldog! :) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szombati maszkprodukcio, mint Andong egyik fo attrakcioja sajnos okozott nemi csalodast, mert nyelvismeret hianyaban nem igazan ertheto.. Raadasul nem eleg, hogy a nemzetkozi maszk fesztival elmaradt, de a maszkmuzeum is zarva volt :( 

 

 

Korea egyik legoregebb faepuletekent szamontartott temploma amilyen aprocska olyan szep es kulon elmenyszamba ment, hogy az andongi sos makrela valoban sos!

Es akkor a konfucianus akademiaba meg nem is jutottam el!

 

 

 

Ellenben - napi furcsa - a vonaton oda s vissza, a 4 oras utazast konnyebben elviselendo a bufekocsiban Internet es mini nore bang is talalhato!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr871443947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása