Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Agrarorszag

2009.10.12. 14:05 HippoKriszta

Korearol a Samsung, LG, Hyundai - acelipar, felvezetok - mellett aligha mondana barki, hogy agrarorszag. Azonban az sem veletlen, hogy a Tavasz, nyar, osz, tel... es megint tavasz is del-koreai film.

Egyik fo vonulata itteni eletemnek az, hogy egy erdoben elve egeszen kozel vagyok a termeszethez. Csak a fenti ciklus nekem teltol telig tart.

Persze otthon is latom, hogy nyilik a hovirag, a gyongyvirag vagy eppen az orgona, vagy potyog mar a sotetlila bogyo a szomorueperfarol a kertben :), de hogy minden nap lassam, hogyan bont rugyet egy fa, hoz termest, kezdi el szinesre valtani zold leveleit majd elhullajtani azokat - hat ennyire kozeli kapcsolatom otthon nincs a termeszettel.

Sem a noveny-termesztessel... Minden hetvegen elvezetunk ugyan a buzafoldek mellett, de nem nezem 4 oran keresztul a buszbol, vonatbol a vizben uszo rizsfoldeket, amik mostanra aranysargava valtoztak es roskadoznak a megannyi rizsszem alatt! Nem is tudom.. talan meg szebbek igy a rizstreraszok, mint vizben allva.

 

Erik a merges-remes paprika, amitol minden olyan ehetetlenul csipos lesz Koreaban. Hatalmasak a kaposztak, amikbol a kozeledo kimchifesztivalokon remelem en is kiprobalhatom milyen kimchit kesziteni. Mindenutt sargallik a naspolya. Ketret gornyednek az almafak az almak sulya alatt...

Szarad a paprika es a rizs az utmenten mindenutt, gorbehatu oregasszonyok szuretelik a paprikat, bacsikak vizsgaljak, mikor kezdodhet az aratas a rizsfoldek kozt. Megannyi koreai gondozza a maga kis foldjet.

Otthon en ezt igy sose latom. Meg a hatalmas buzafoldeknek sem erdemes gyalog nekivagni! Itt viszont a legtobb tabla aprocska. Minden hegymentes negyzetmeter ki van hasznalva, amibol nem sok van. Ebbol legtobbszor kicsinyke, furcsa alaku foldek adodnak. Es persze kukorica, napraforgo is csak egy 1-1 szal van itt ott, ket fold kozt. Buzat pedig sehol nem lattam :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr261443953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása