Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Manjanggul, Udo es a lathatatlan napfelkelte

2009.07.06. 06:10 HippoKriszta

A Manjanggul Lava Tube a Lonely szerint a vilag leghosszabb tavabarlangja. De ha en abban voltam mar egyszer Ausztraliaban, akkor most mivan mivan mivan?

A helyzet az, hogy a Lonely nem beszel felre. Az Undara Ausztraliaban a leghosszabb, abban az ertelemben, hogy 100 kmen folyt a lava valaha. De eme 100 km hosszu barlangrendszer jelentos resze mar beomlott, ergo nem latogathato, nem "barlang".

A Manjanggul sokkal rovidebb (egesz Jeju alig 100 km), viszont az altalunk is meglatogatott szakasza a vilag leghosszabb, turistak altal is bejarhato lavabarlangja: eppen egy kilometer!

Es azt kell mondjam, mindenfele szempontbol lelpipalja az Undarat. Egyeszeruen gyonyoru! Nezzetel pl a folyamatosan hulo lavacsikokat a barlang oldalan! Es jo hideg is van odalent, ami a koreai nyar mellett nem utolso szempont. (Persze itt nem adodott csodas idegenvezeto es a kozel tavol nem ugralt egyetlen kenguru sem, de maga a barlang csodalatos!)

A barlang huvoset a nap hatralevo reszeben a tenger huvos habjaira igyekeztunk cserelni Udo szigeten. A szigetet egy ora alatt (ennyit voltunk ott kb :)) eppen korbe lehet robogozni ugy, hogy kozben egy-ketszer megmartozz nem tobb mint ket percre a kellemesen hideg vizben.

Az elso robogos elmenyem mellett itt szuletett meg az alabbi foto is a ket noi buvarrol. 

A korabban mar emlitett "nagypapa" figura mellett ugyanis a noi buvarok, haenyok Jeju legismertebb jelkepei. A gyakran 70 ev feletti asszonysagok szabadtudovel merulnek a viz ala vacsoraravalot keresni - es altalaban csak lemerulo uszonyukat latni a felszinrol. Odalent eltoltenek ugy 2-5 percet es jonnek is vissza a herkentyukkel teli kezzel.

Utolso reggelunkon Jeju szigeten hajnalban keltunk a Sunrise Peak mellett, ahonnan elmeletileg eletre szolo elmeny a naplemente. Amiben nincs is okunk ketelkedni, ellenben szemerkelo esoben egy felho kozepebol viszonlyag keveset lattunk belole :(

A kocsileadas utan nem kellett a repteren unatkoznunk, mert Joe bacsi angyalszarnyaival azonnal a megmentesunkre sietett es meg egy buddhista templomot is megmutatott nekunk a szigetbol.

 

 

 

 

 

 

 

A napi furcsat viszont ismet a repter szolgaltatta: ime a mozgaskorlatozott parkolo melletti masik kulonleges parkolohely: a varandos anyukaknak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr831229026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása