Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

A hivatalos cseresznye fesztivál

2009.04.12. 14:45 HippoKriszta

Pénteken délután - elkerülendő a hétvégi tömeget - kilátogattunk a Yeouido szigetre, amiről a 63 emeletes épület kapcsán már említettem, hogy a helyi Manhattan-ként emlegetik, mivel az üzleti élet központját jelenti Szöulban. A sziget egyik végében tornyosodik a 63 emeletes épület, míg a másik végén található a Parlament. A magyar Parlament mellett persze elbújhat ez is, ellenben a sziget ezen oldala, pontosabban a Parlament körüli karéj dupla sorban végig van ültetve cseresznyefával! 

(Napi furcsa: a Parlamentbe majdhogynem be lehet sétálni közönséges járókelőként, annyira nem őrzik...és biztonsági elkülönítősáv sem nagyon van. Nesze neked kordon... ööö Gordon...)

Eleget áradoztam talán már a cseresznyék gyönyörűségéről eddig is, de az eddigi összes cseresznye csak amolyan itt-ott egy-egy darab fa volt, de most sok 100 méteren követték egymást kizárólag cseresznyfák! Tényleg nem lehet leírni szavakkal az élményt! Péntek délután ellenére tele volt a sziget, és nem véletlen írja a Lonely Planet sem, hogy ha Ázsiaba jön az ember, az első amit nem árt, ha megtanul az a türelem... Mert akármilyen ügyesen is csatornázzák, 20 millió szöuli az 20 millió szöuli...

További furcsákkal is lógtam a hétvégére:

Nem megszentségtelenítve a cseresznye fesztivált - a pottyantós Toi-Toit mindenképpen meg kell említeni... Ha nem haragszotok, nem készítettem odabent képet ^^ Misi, hidd el kép nélkül is.

A következő furcsához meg tekerjetek vissza a fenti képhez. A napos oldalon, mint láthatjátok, nem közledekik (szinte) senki! Hogy miért is? Hát legyen ez a mai feladvány!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr741060990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myrtill 2009.04.12. 16:02:38

miért kell külön megemlíteni a toi-toit, miben más? rosszabb vagy jobb, mint itthon vagy a nyugaton látott pottyantós, amiben kézmosó is van és le is lehet öblíteni (nem is látsz bele természetesen)?

namhanman 2009.04.12. 22:18:31

Napos oldal: mert odaát a porcelánfehér bőr a menő, ezért nem szeretnek napozni.
süti beállítások módosítása