Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Kosár

2009.03.13. 08:22 HippoKriszta

A heti legfurcsább furcsa következik a tárgyak közül, különösen a komoly kulturális különbségekkel megfűszerezve:

a kosár.

A kis műanyag kosarak itt a nesszeszer helyettesítésére szolgálnak, kis szövet-alapú szütyőt itt nem is lehet látni. A tisztálkodásnak ugyanis itt is (Japánban is) hatalmas rituáléja van. Minden, amit magukkal visznek a tusfürdő, házi gyártmányú szappan, fogkefe, körömreszelő és még nem is tudom mi skálán, be sem férne egy normál nesszeszerbe.

A kolifürdésen túl azért más élményeim is voltak már, pl. a szauna a síelés után.

A szauna-használati szabályokról annyit, hogy a közfürdő-közszaunában általában van jópár különböző hőmérsékeltű medence és szauna, de a fő esemény nem az, hogy ezekben üldögélsz, hanem, hogy mindezt társaságban teszed. 

A víz tisztaságának és szentségének megőrzése érdekében először zuhanyozni kell és a fürdőruci szóba sem jöhet! Az alapfürdést (szigorúan kemikáliák nélkül) a meleg vizek és a szaunák követik, majd az órákig tartó tisztálkodás. 

A hajmosástól a körömvágásig, sarokreszelésig minden a fürdőben történik a következő testhelyzetben: egy kicsi sámlin ülsz egy tükörrel szemben, egy mell- és egy térdmagasságban (értsd ülve) elhelyezett csap előtt, a kosárka és mini lavrok társaságában, amikben összegyűjtve a vizet nagy mennyiséget zúdíthatsz magadra - vagy másra. Ugyanis a nehezen elérhető helyeket (pl. a hátad közepe) szívesen megmossa neked az, akivel jöttél. A dörzsölgetés, vakargatás, masszírozás valóban órákig is eltarthat! (Gergő, ez (is) volt az a pont, ahol két hete sokat gondolkoztam, mit válaszoljak a kérdésedre... Lassan érkezik, sorry a csúszásért!)

(Az intim részek megmosásának gyakorlata kissámlin ülve izgalmas, de hát ez van... A pasiknál is, bár oda nem volt szerencsém bemenni :-))

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr98999460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miguel el Grande 2009.03.13. 20:46:11

Én mindig úgy hittem, hogy ezek a távol-keleti népek annyit dolgoznak, hogy semmire sincs idejük. Ezzel szemben a valóság az, hogy állandóan a természetet járják, mindenféle testmozgást végeznek, és órák hosszat sikálják magukat a fürdőben? :-)

HippoKriszta 2009.03.14. 10:21:23

@Miguel el Grande: Hát éppen erről van szó! Mivel napi tizensok órát dolgoznak, azt a rém kevés szabadidejüket minél élvezetesebben akarják eltölteni! És az, hogy társaságban legyenek, az a legeslegfontosabb szempont!

Judy.hu 2009.03.14. 10:41:00

@HippoKriszta: Te Kriszta, a népsűrűséget figyelembe véve, lenne helyük nem társaságban lenni?!... Szerintem csak megszeretik a muszájt, mint én a hétvégi házimnukát...

100%woman 2009.03.14. 11:06:40

Ez a fajta mosakodás kísértetiesen hasonlít a török fürdőhöz (az igazi, Törökországban használatosra gondolok, nem a magyarra) -- ott is ülsz, kiscsap, és jól végigsikálnak, ha kéred! ;-D
süti beállítások módosítása