Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Mindennapi furcsaságok

2009.03.08. 02:55 HippoKriszta

A hetet úgy tervezem teljes egészében a hétköznapi, mégis furcsa, szokatlan, másmilyen tárgyaknak és beállításoknak szentelem, uhogy kezdjük is el már hétvégén.

Az emailcímek (tegnapra). Otthon többnyire a privát emailcímünk is tartalmaz - legalábbis elemeket - a nevünkből, születési dátumunkból, a céges emailcímek között pedig egyetlen példát sem tudok, ahol ne a név lenne az emailcímben, legyen szó akár magyar, akár multicégről.

Ez itt messze nem így van. A privát címek egészen változatosan néznek ki, és csak pöttömnyi %ban tartalmaznak névre vagy születési dátumra vonatkozó jeleket. Ehelyett vagy teljesen random alakulnak, vagy valami pozitív, magabiztosságra, vagy maguk bíztatására vonatkozó üzenetet hordoznak pl. coolguy, captainx. Utóbbi ráadásul céges cím!!! Merthogy ott is Te választhatod ki az emailcímedet - ami lehet a kedvenc whiskey márkád is adott esetben... Elképesztő!

A következő furcsa - teljesen más témakörből - a cellux ragasztó szerepe a kiskereskedők mindennapi életében.

Itt is minden akciós természetesen és lehet venni 8 joghurtot 4 áráért, 10+4 szelet lapkasajtot 10 áráért és sorolhatnánk. Az egyébként rémesen környezettudattalanul túlcsomagolt termékek között a kapcsolást illetve a duplikációt celluxragasztóval oldják meg! A nagyon igényes áruházakban, ahol a magas árszínvonal abból is adódik, hogy minden pult mellett áll egy eladó - aki kb. helyetted teszi a kosaradba az árut.. - és ha figyelmesen kutatsz a csemegék között biztosan találsz ollót és ragasztót is. Ugyanis amint leveszel egy terméket, máris összeragasztanak egy következő csomagot.... 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr79988613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judy.hu 2009.03.08. 21:03:23

Ez tényleg furcsa és rendkívül vicces! De legjobban a szóképzésed tetszett: környezettudatlan... ez nagyon jó!

Nofrit 2009.03.09. 07:09:20

Szia!

Egy ideje már, hogy rábukkantam a blogodra, s nagyon megörültem neki, hiszen mostanság Korea-mániás lettem (filmek, szokások, minden információ, ami csak fellelhető), így naponta erre nézek, mi minden újdonsággal, furcsasággal lepsz meg.
Nem szoktam sokat kommentelni, főleg nem idegenként, de most képtelen voltam szó nélkül megállni, hogy egyáltalán nem örülök annak, hogy ennyire nem létezik náluk a környezettudatosság :) Mert én se figyelek nagyon oda, mekkora az ökológiai lábnyomom, de azért igyekszem. Náluk meg még ezt sem látom, sőt éppen ellenkezőleg...
Egyébként még meg szeretném köszönni az izgalmas, színvonalas írásaidat, amik el-eljuttatnak reggelente egy kis időre Koreába!

Nofrit
süti beállítások módosítása