Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Kutyakozonseges hetkoznapok

2009.01.09. 14:58 HippoKriszta

Holnap lesz eppen egy hete, hogy megerkeztem Szoulba es lassan mar-mar elmondhatom magamrol, hogy mindenunk megvan, ami kellhet.


Jo, ez igy nyilvanvaloan nem igaz, mert addig meg nem jutottunk el, hogy eldontsuk erdemes-e fozni, es ha igen mit es milyen gyakorisaggal. Es foleg MIBEN? De vettunk mar mosoport - mitobb, mostunk is -, Eszternek asztali lampat (en megorokoltem egy rozzant regit tavalyrol vagy az elozo evezredbol...), evopalcikakat es evo-edenyt (se nem tal, se nem melytanyer kategoria). Tul vagyunk nehany nagyobb bevasarlason es talan mar sejtjuk, hogyha valami megis hianyzik, azt hol lehet konnyen gyorsan potolni. (Az olcsosag, mint szempont kezelesenek kerdese egyelore tul komplex feladat. Amugy pedig meg nem is nagyon akarjuk kezelni, mert csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy talaljunk valamit, ami nem olcsobb, mint otthon.)

A hatalmas esemenyek kozott igy aztan most legfeljebb csak annyit tudok megemliteni, hogy orvosolando az agyaink feletti fal tapetahibait es a tatongo uresseget vettunk tegnap disz-matricakat es kicsinositottuk a szobat. Egyuttal a (folyoson majd utolsokent - ezt a szegyent...) kiirtuk a nevunket az ajtora!

A napi szines pedig legyen akkor ma egy szinten nagyon hetkoznapi dolog: a palcikaval-eves egy kovetkezo fokozata a fempalcikaval eves. Kezdoknek a 100 Ftos (vagy ingyenes) kinai ettermes, egyszerhasznalatos palcikat ajanlom. A kozephaladok probalkozzanak az ujrahasznalhato fapalcikakkal es ha az mar megy, akkor johet a fem (en olyat meg otthon nem lattam). A trukk mindig a palcika vegenek vastagsagan, illetve a palcika ossz-alakjan (lapitott, szimmetrikus), nemileg a hosszan is mulik (reszemrol a hosszabbra szavazok). Itt a hossz szabvanymeret a kozetkezdekben, a forma valtozo, de tobbnyire enyhen lapitott, nem tul keskeny vegu - es itt-ott talalkozhatunk olyannal is, aminek bordazott a vege! (Ez sztem vajmi keveset segit...) A nehezsegi fokok kozt amugy lehet ugralni, itt is nem egy diak van, aki most fogott akezebe eloszor palcikat.

Egyszoval sokminden nem tortenik, eljuk az egyetemistak hetkoznapi, de meg ki nem bontakozott eletet.

ps: a korabbi bejegyzesekhez idonkent utolag is csatolok kepeket, uhogy lehet legordulni!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr56867489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bldo 2009.06.22. 11:45:23

Na, telefloodolom a blogodat, bocsánat. :)
Én szeretem a fémpálcikákat is, de ami igaz az igaz: a legnehezebb ezekkel bánni. Utána szorosan következik a műanyag, majd a fa és végül a sima bambusz. Cserébe viszont higiénés sorrendben is első helyen van a fém, azt azért elég jó hatásfokkal lehet tisztítani/fertőtleníteni, míg pl. a commonly used fapálcikákkal kapcsolatosan azért vannak kétségeim (bár ettem én már Vietnamban kis utcai étteremben ilyen pálcikával, és még mindig élek :).

HippoKriszta 2009.06.22. 12:38:35

Semmi vesz, kommentelj csak! A szokasos kommenteloim ugyis ellustulak mostanaban ^0^
(Jojo, irok en is, amint atestem a holnapi vizsgaimon...)

Judy.hu 2009.06.23. 06:48:28

@HippoKriszta: Nana! A jó barát bölcsen tud hallgatni!...
süti beállítások módosítása