Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Vasárnapi cipőnézés

2014.02.25. 09:05 HippoKriszta

Néhány éve is van már annak, hogy merültem egyet a „Kőbányai sörgyárban”, azonban volt, ami akkor pótlandóként kimaradt és azóta is ott tanyázott a „listán”, arra várva, hogy eltűnjön onnan: a cipőnézés.

Hogy hogyan is jön ez a kettő össze?

A merülés, merülő hely részleteiről többen írtak már rólam sokkal ügyesebben, így arról csak egy pár szót.

A jelenlegi „Kőbánya” területén már a középkortól bányásztak követ, majd később a bányát változatos célokra használták: tárolásra, óvóhelyként, gombatermesztésre és persze sörgyártásra is, fúrt kutak vizét használva. Később javarészt felhagytak ezen tevékenységekkel, így a bánya hasznosítása jelenleg biciklisversenyek, tárlatvezetések és bizonyos, azóta víz alá került részek esetében búvárkodási lehetőség biztosításában merül ki jellemzően.

 Photo 2014.02.23. 18 23 01.jpg

A belső hőmérséklet 7,5 fok volt most hétvégén az autó szerint, míg a víz hőmérséklete stabilan 13-14 fok. A belső hőmérséklet sem nagyon szór, de a legutóbbi alkalomról valahogy melegebbre emlékeztem, a vízről meg, már ami a tapasztalatot illeti, szerencsére hidegebbre. A bánya lenyűgözőségét meg szintén nem ártott feleleveníteni! Mindenkinek nagy szeretettel javaslok ide egy vezetett túrát!

Szóval a cipők… A bányákban négy búvárkodásra alkalmas helyszín van, ebből mi most az ún. Nagyteremben vagyunk érdekeltek, ami egy kb. 16-18 m belmagasságú terem 14 m mély vízzel, körben-fenn vasgerendákkal, korábbi és jelenlegi villanyvezetékekkel, lámpákkal, a talajon kocsival, sörösüveggel, törmelékkel és több irányba kisebb-nagyobb leágazásokkal, üregekkel. Valójában egy meglehetősen eseménytelen valami, szárazon biztos nem töltenék el egy üres teremben, 14 fokban jókedvemből 41 percet, de hát búvárkodni már csak olyan képtelen okok miatt is képes az ember, minthogy nem jön ki a vízből a cipők nélkül. :) Ugyanis az egyik „üregben” több ezer pár cipő lebeg, amit legutóbbi alkalommal önállóan nem találtam meg, de most azért meglettek :) Hogy hogy kerültek oda, azt lehet soha nem tudjuk meg pontosan, de valószínűleg egyszer csak gyorsan el kellett őket tűntetni valahova, így aztán egy felszíni nyíláson beömlöttek és a vízen úszva kötöttek ki az én legnagyobb örömömre.

Az illusztráció ehelyett a templomot és a bányát mutatja. A cipőket meg megtartom magamnak :)

Photo 2014.02.23. 15 29 20.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr965831588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása