Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

"Hold"+könyv

2009.02.03. 12:59 HippoKriszta

A mai nap mindenki a saját, ún. academic advisorával, vagyis személyi, egyetemi tanácsadójával vitatta meg saját karriercélját, eddigi tapasztalatait, iskolával szembeni elvárásait - valamint mindezek fényében a legaktuálisabb kérdést: mely tárgyakat vegye fel a tavaszi szemeszterben?

Nálam a végeredmény az lett, hogy nem járok rossz nyomon, ha fel kívánok venni minél több számviteles és pénzügyes tárgyat. Igyekszem ám felette tudatosan dönteni és valóban a lehető legjobban kihasználni a lehetőségeket! (A minap Eszter közölte velem, hogy ugyan imád, mint szobatársat :-), azért az elgondolkodtató, hogy mennyire tudatos vagyok.. Egy fél óra múlva megjelent a nagy magyar hármas harmadik tagja, hogy szerinte én ösztönlény vagyok. Kérem szavazzanak!) Úhogy szerettem/nem szerettem eddig, most igenis belevágok! És a kötelező Introduction to Financial Analysis (bevezetés a pénzügyi elemzés rejtelmeibe) és a szintén kötelező koreai nyelv és kultúra mellé felvettem még a Financial Accountingot (ez magyarul pénzügyi számvitel talán. Kommentbe jöhetnek a javítások!!!). A change managementen még van egy napom gondolkodni, mert annak a felvételét csak holnap nyitják meg - az ugyanis elsősorban az estis MBAseknek van fenntartva. Valamint Competitive Strategy és talán egy újabb angol vár rám - attól függ mire jutok a változásmenedzsmenttel. Szóval aki otthon van pü/számvitel témákban, reszkessen, mert hazatérve mindenkit lesöprök a trónjáról! ;-) (Azért nagyon "nem kell félni! Nem fog fájni!")

A személyi tanácsadóm amúgy egy felette szimpatikus fickó. Moon, azaz (angolul) Hold névre hallgat (koreaiul nemtom jelent-e valamit). Koreai, szakterülete a stratégia - az HR vonalával együtt. Mint szinte az összes itteni tanár, ő is amerikai egyetemen tanult - Michigan és Northwestern, és egy darabig a koreai pénzügyminisztériumban dolgozott.

Sztem jól ki fogunk jönni... Azt hiszem elég érzékletesen sikerült vele tudatnom, hogy miért is könnyű nekem munkanélküliként (na ezt nem írom le többször, mert szörnyen néz ki..), extradivergens gondolkodással és hatalmas türelmetlenséggel megáldva tárgyakat választanom. Mivel erre azt reagálta, hogy mindemellett még az "irányítást is a kezemben akarom tartani"... Amúgy a fenti stratégiai tárgyat is ő tanítja majd. Ezirányban azzal kelltette fel az érdeklődésemet, hogy mi a tanári filozófiája: ha szereted feltenni a "Miért?" kérdést, akkor vedd fel. Logikát, kultúrafüggetlenül működő módszereket tanulunk majd.

A szobajában amúgy eszeveszett mennyiségű könyvet sikerült felhalmoznia. El sem lehetne téveszteni, hogy nem egy egy hónapra idehívott vendégtanárral van dolgunk.

Ez ihlette a napi furcsát. A koreaiak automata mániája eddig is már-már egyértelmű volt. Nemcsak a vízautomatából, mert az azért más, de a rákautomatától a játékhalászatig mindenben. Viszont a könyvautomata az nagyon izgalmas... 1000 illetve 2000 wonért lehet könyvet szerezni a hosszú metrózásokra. A témaköröket persze nem tudtam 100%ban felderíteni, de a könyvborítók alapján lehet tippelni. Az A, B, 0, AB című könyvekre holnapig várom a tippeket!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr61920056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judy.hu 2009.02.03. 14:12:19

Nyilvánvaló: vércsoport diéta!
süti beállítások módosítása