Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

In Memoriam Kabuki-za

2010.04.21. 21:05 HippoKriszta

Egyszer azt olvastam valahol, hogyha Tokioban a császári palota kertjét felparcellázva eladnák, többet kapnának érte, mintha egész Kalifornia államot bocsátanak áruba.

Nos a tokioi ingatlanőrület most valami olyat hoz magával, ami hagyományőrző japán társadalmat ismerve, elég meghökkentő.

A minap azt olvastam ugyanis egy napilapban, hogy a Kabuki-za névre hallgató, a kabuki hagyományos színháznak helyt adó, késő 19. századi épületet lebontják.

Ginza bevásárlónegyedében ugyanis egy mindössze néhány emeletes épület aránytalanul nagy értéket "foglal" el.

A dolog annál is inkább fájó, mert a kabuki - noha az előadások japánul zajlanak - könnyedsége, testbeszédessége és egyszerű, mindennapi események bemutatása által könnyen élvezhetővé válik a turisták számára is. És egészen érthetővé teszi az "felfoghatatlan" Távol-Keletet.  Még akkor is, ha az "érthetetlen módon" félnapos előadás végignézése helyett csak egy felvonást nézünk végig ún. makumi jeggyel.

Persze ezt az átmeneti színházban, majd az új, sokemeletes épületben újraelhelyezett színházban is megtehetjük. 

Csak közben az épület, amiről a 2007ben látott egyfelvonáskor nem készítettem képet eltűnik és Ginza bevásárló és irodaépületeihez lesz hasonlatos.

Nekem hiányozni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr141941066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása