Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Thaiföld Dél - a természet ajándéka

2010.01.19. 20:12 HippoKriszta

Nem éppen nyaralós-fajta a család, ami nyilván mindenkinek feltűnt már, uhogy az északi kulturális kirándulást aktív pihenéssel igyekeztünk kiheverni délen.

Az egész napos hajókirándulás a Phang Nga öbölben, valóban "ideális" volt, ahogy a tájékoztatóban ígérték. 

Privát taxival jöttek érünk, majd jöttek a csodás karsztformációk, James Bond tűsziklája, a Gipsy village, Ko Panyi a kedves iskolásaival és vízen élő sajátos életformájukkal és persze az elmaradthatatlan fürdőzés.

 

 

 

 

Az igazi csoda azonban az volt, hogy Észak-Phuketen találtam egy olyan egyszerű szállást, ami éppen egyszerűségében (és a thai-európai házasság nyomán) volt nagyszerű - és egészen a mienk.

No ezt a tengerpartot tessék nézni csúcsidőben! Saját part, jó mi? 

A tágas partot azonban a következő este el is hagytuk egy búvárhajó szűkös kabinjáért.

 

 

 

 

 

 

 

A hajón a 20 vendég úgy 15 országot képviselt, de hogy mi sem legyünk egyedül rögvest meg is talált minket egy kedves izraeli fiatalember egy hibátlan magyar nyelvű köszöntéssel.

A merülésekről a Similan és a Surin Tengeri Nemzeti Parkban persze megint 600 oldalt is tudnék írni, de inkább csak annyit, hogy a Richelieu Rockot akkor sem szabad kihagyni, ha a manta meg a whaleshark nem jár arra. (Utóbbi 80%os valószínüséggel kukkant be - áprilisban.) Addig lehet gyönyörködni minden másban: ghost pipe fish, pinecone fish, tomato clown fish, barracuda, scorpion fish, tintahalak stb.

Külön élmény remek partnerrel merülni! Thanks for Mark! 

Halas-furcsa túl sok volt. De a halmasszás egy felszínen is betegre röhöghető - és közben egészséges szórakozás.

Na és a halászhajók? A hazafele menet is elképesztő 4 szintes közlekedés a városban? Hogy mindent ellep a pomeló, mert szezonja van. Hogy mekkora nagy egy jackfruit? És a 9 napos ünneplés?

 

 

Hát 16 napra maradt elég furcsa. Mostmár csak azt az 10000000 fucsát kell elmondanom, ami Magyarországon ért azóta...

(Hétvége Olvasótalálkozó, ne feledjétek! ;) )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr281685719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása