Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

"Dol"

2009.11.14. 03:35 HippoKriszta

Az egy éves születésnap fontossága abból adódik, hogy korábban olyan magas volt a gyermekhalandóság, hogyha az egy éves kort sikerült elérni egy pöttömnek, akkor azt meg kellett ünnepelni, mert onnantól már "biztonságban" érezhették magukat a szülők.

A tegnapi születésnapon a volt szomszédasszonyunk lányát ünnepeltük hagyományos módon. 

Egy rendezvényteremben, csodás vacsival, sok borítékkal.

A boríték-kultúráról már beszéltem. 1 éves szülinap esetében 50000 wont illik adni. De csak azért mert drága az arany. Korábban ugyanis "dol" gyűrűt, egy 4 grammos, 24 karátos arany-gyűrűt illett ajándékozni fejenként. Ma 160.000 won.

További érdekes szokás, hogy a gyermeknek a bulin ki kell választania a jövőjét. Egy tálcán elé nyújtanak néhány tárgyat és amelyiket választja, az lesz a sorsa. Ha pénzt akkor gazdag lesz, ha repülőt, akkor nagy utazó (én tuti azt választottam anno), ha pedig bírói kalapácsot, mint tegnap a kishölgy, akkor jogász.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr311523954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása