Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Egy tányérból esznek. Mégse vesznek össze.

2009.11.09. 08:22 HippoKriszta

Mint ahogy azt már sokszor emlitettem, az étkezési szokások kimerithetetlen furcsa-alapanyagot szolgáltatnak.

A mai választás: Koreában mindenféle étel megosztható illetve megosztandó. És ez a túlcsomagolást is magyarázza, hiszen egyesével csomagolva elegánsabb körbekinálni a "pilótakekszet".

Az étlapokon számos olyan étel sorakozik, ami mellett fel van tűntetve, hogy hány személyre szánják, de két egyszemélyes adagot sem különleges ketten - és mindkettőt felezve megenni. A magadnak sütögetős éttermekben pedig eleve egy sütőlap illetve egy fazék várja az egész társaságot - és nem udvariatlan kilopkodni a finom falatokat a tálból. (Igen, elvileg ki kellene szedni a részedet egy kisebb tálkába és onnan megenni.)

Az ún. side dish-ek, amire mondanám, hogy köretek, ha a köret is nem jelentene mást otthon mint itt, szóval a köretek, kimchik, ancsovik (mini halak) különösen jó példái ennek, mert belőlük asztalonként jár egy-egy adag.
Hacsak nem magadnak szeded össze őket mondjuk a cafeteriában. De akkor sem árt vigyázni, mert még a szemben ülő koreai iskolatársad eleszi előled a kimchit. (Még szerencse, hogy a side dishek mindenhol újratölthetők.)


Ajánlom, hogy akik esetleg otthon ebédmeghivást terveztek hazatérésem örömére, azok gondolják át ebbéli szándékukat még egyszer :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr71510779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása