Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Kuala Lumpur

2009.10.21. 03:36 HippoKriszta

Lassan illene befejeznem a DK azsiai elmenybeszamolot, uhogy egy kicsit KLrol.

Az egyes szamu izgalom az Air Asia, akikrol mar irtam, es akik majdhogynem a "normal" nemzetkozi repteret is lenyomjak mar a "sajat" fapados terminaljuk meretevel es forgalmaval.

Malajziaban is balos a kozlekedes es a repteri buszrol a tajat, utakat, kozlekedoket elnezve ismet ugy ereztem, hogy a civilizacioba csoppentem vissza - Indonezia es Kambodzsa utan, Laosz elott..

Szallasunk (amirol inkabb nem irnek) a kinai negyedben volt, ahol egymast erik a kis "orszagok". Nem csak Little Italyben lehet boklaszni, mint NYban, hanem Kis Nepalban vagy Kis Burmaban is. Ezeknek a reszeknek a hangulata pedig megint olyan nagyon Azsiai, hogy nehez is elkepzelni, hogy itt is fut az automata magasvasut, ami par megalloval arrebb a Petronas ikertornyok es tovabbi csillogo felhokarcolok arnyekaben tesz le.

A Petronasokba ugyan, ha idoben erkezel, fel lehet menni ingyen, de valoszinu tenlyeg jobb valasztas a tv torony, ahonnan a Petronasokra ilyen kivalo kilatas nyilik (nomeg a varosra is).

A regi palyaudvar es a nagymecset is meger egy latogatast, csakugy, mint a Merdeka ter - kolonialis, arabos hazaival.

Az igazan izgalmas hangulat megis a "Kisorszagokban" van. Plane ramadan idejen es naplemente utan! Mindenfele finomsagot lehet itt enni az utcan nagyhirtelen. Ugyanugy 1 dollarert, mint Kambodzsaban es vegre SO es VAJ is kerul a kukoricara! (A legrosszabb kukoricaval tovabbra is Mexiko vezet, de Korea szorosan koveti a sorban... :( )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr311464624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása