Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

찜질방 - Jimjilbang

2009.10.21. 12:13 HippoKriszta

Koreaban kivalo szaunak vannak, ahogy errol mar korabban irtam is. A helyi nenikkel, akik meztelenkedve ulve zuhanyoznak, sikalgatjak magukrol es egymasrol az elhalt bort, orakat toltenek el a tukor elott es uj emberkent lepnek ki a szauna ajtajan.

Ennel a latvanynal nem nyujt furcsabb kepet, ellenben kelloen uj eleny a 찜질방, jimjilbang - a szaraz szauna.

A "bangot" mar tudjatok. "Szobat" jelent, mint a nore"bang", DVD"bang". Csak itt nem a notazason illetve "DVD"zesen van a hangsuly, hanem a kulonbozo homersekletu szobakon.

A hetvegen meglatogatott 찜질방ban peldaul 45, 75 es 18 fokos szobaban is lehetett melegedni, "hidegedni" a szaunazas, furdozes utan.

A termek a homersekletnek megfeleloen kulonbozo extrakkal rendelkeznek.

A 18 fokos (ami minusz 18nak tunt a 45 utan is) teremben ket "hoember" fogadott minket, a 45 fokosban "csak" agyagfalak es kivalo gyekenyillat nemi mezzel vegyesen, mig a 75 fokos szoba talaja sokristalyokbol allt, a fala pedig vegig ametiszttel illetve ametiszt barlangokkal volt kirava.

A termek sora ezzel persze nem fejezodott be, mert a nagy kozossegi terben 3 LCD teven is is lehetett figyelni az esti musort, tovabba 2 masik helysegben egyszemelyes alvofulkekben reggelig is lehetett aludni. (Az alvofulkek masodik emelete kevesse markansan elvalasztott halohelyekbol all, ahol a helyiek szerint azok a parok alszanak, akiknek a love motel is draga. A tulajok meg hiaba kuzdenek az osszeolelkezes ellen. Nem is csodalom :))

Ket tovabbi teremben "szobahomersekleten" pihenhettel gyogynovenyes zacskokbol arado csodas illatok mellett - es ugyanebben a szauna szakaszban furdeni is lehetett. (Vagy aroma masszast kerni a fehernemu egyenruhat rozsaszin hajpanttal hordo (vagy nem hordo...) masszorneniktol...)

Mindemellett termeszetesen etterem, masszazsfotelek, Internet is elerheto es persze a szappantol a habkoig a dorzsitorolkozokon at minden a kisboltban.

Van meg municio Koreaban 10 honap utan is! Ketsegbeesni nem kell, jonnek meg a furcsak!

(Ide kivankozik egy helyesbites is. Korabban a gozolgo tal emblemat a love motelekkel kotottem ossze, amivel azert az esetek 99%aban talalnatok is magatoknak love motelt, hisz nekem is sikerult. De a "gozolgo tal" igazabol eppen a 찜질방ra utal!)

(Legkozelebb igyekszem sajat kepeket kesziteni, addig is erjetek be a googlevel..)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr851464621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása