Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Boldogságom története

2009.08.07. 08:08 HippoKriszta

Meg januarban tortent, hogy egyszercsak szembe jott velem a vagy titokzatos targya...

A megannyi utszeli jatekautomata egyikeben ugyanis rammosolygott a ZOLD EMBERKE!

Onnantol kezdve nem volt mese, minden masinaban meg kellett lesni a ZOLD EMBERKEK elhelyezkedeset es a kihalaszas eselyeit latolgatni, bedobalni az osszes fellelheto apropenzt es probalkozni. Hatha lekuzdheto valahogy a koztunk levo 50 centi es az uvegfal...

Mondanom sem kell, hogy Eszter es a tobbiek is lelkes (?) partnerekke valtak a tortenetben es kozos missziova valt a ZOLD EMBERKE megszerzese.

Mignem, egyszer valamikor marcuis/aprilis tajan sikerult szert tenni egy kekre! A dolog olaj volt a tuzre, mert immar bebizonyosodott, hogy a penznyelo neha ad is valamit cserebe, ha jol tartjuk...

Azert az igazsaghoz hozza tartozik, hogy ritkan szerzek magamnak teljesen haszontalan dologokat (mondjuk inkabb, hogy soha), igy a kollektiv erofeszitesnek is azzal igyekeztem hatart szabni, hogy kozoltem, hogy nehogy vegyenek nekem ilyet mondjuk szulinapomra, majd a Mikulas hozza max, ha hazamegyek. Ha mar a kezemben tarthatnam ugyis elveszitene a vonzerejet :)

Nos ebben is maradtunk, de elkepzelhetetlen volt ugy elmenni automata mellett, hogy ne lessem meg a ZOLD EMBERKE-ugyi helyzetet. Telt, mult az ido, radikalis valtozas nem allt be a tortenetben, mignem el nem utaztam Ausztraliaba... Pontosabban mig haza nem jottem.

Szomorusagom tortenete ugyanis akkor kezdodott, amikor felfedeztem, hogy eltuntek a ZOLD EMBERKEK! Mind egy szalig, mire hazaertem. Az automatakat elleptek az ujfajta bologato joszagok, valamint nagy mennyisegu SARGA EMBERKE... ZOLD EMBERKET sehol nem lehett talalni...

Innentol kezdve a ZOLD EMBERKE utani vagyakozas a ZOLD EMBERKE utani elkeseredett kutatasba csapott at. A korabann ZOLD EMBERKEKET nem tartalmazo automatak is a vizsgalat targyat kezdtek kepezni es idorol idore eluralkodott rajtam a remenyvesztettseg... Az egyetlen fenysugar a ZOLD CSALAD volt a SARGA EMBERKEK tengereben a tegnap ujranyitott Burger King mogotti automataban. De a ZOLD CSALAD zoldsege ellenere is viszonylag tavoli helyettesitoje a ZOLD EMBERKENEK, ugyhogy drukkoltam ugyan minden, az o kihalaszasukra tett kiserlet sikerenek, de a vagy immar igazan elerhetetlen targya tovabbra is A ZOLD EMBERKE maradt... Csak az tartotta bennem a lelket, hogy neha jottek hirek a varos masik feleben talalhato automatak felol, amelyekrol az a hir jarta, hogy alacsony koncentracioban ugyan, de tartalmaznak ZOLD EMBERKET!

A heten szerdan viszont egeszen kulonos dolog tortent! Elkisertem Nanhanmant a kozeli metroallomasra es visszafele menet felfedeztem egy automatat nem kevesebb, mint 3 darab VALODI ZOLD EMBERKEVEL! Hazaterve persze azonnal elujsagoltam mindezt az akcio tovabbi resztvevoinek es augusztus 5en, nemi aproval es 1000 wonos bankjegyekkel felvertezve csataba indultunk a ZOLD EMBERKE megszerzeseert!

Miutan az elso 3000 wont bedobaltuk, ra kellett jonnunk, hogy a dolog azert tovabbra sem olyan egyszeru, ellenben az elso probalkozasokat koveto ebed kereteben megvitattuk a strategiat - ugyanis egy gonosz, KETkaru automataval alltunk szemben, egymassal kooperalo karokkal...

Nos a strategia mint tudjuk szamit. Nem is keveset. Az elso, kb 2500 wonnyi probalkozasunk ugyan latszolag nem vezetett sehova - hiaba kaptuk fel minden egyes probalkozassal az emberket a femkarral -: vagy a felso megakadasnal vagy a kovetezo elindulasnal elejtette a haromagu szorny (nyilvan.. Csuszos lekerekitett sarku muanyag doboz raadasul, mint meltatlan lakohely... eh) - azert mi tudtuk, hogy a nyero kidobinyilas fele tartunk.

Elszantsagunkat jol mutatta, hogy a tuzforro automatafal es a 38fokos hoseg ellenere is kitartottunk es a kozeli kisbolt segitsegevel ujabb 5000 wonnyi 500ashoz jutottunk.

A 8adik 500as elso probalkozasanak vegere idealis pozicioba sikerult helyeznunk a ZOLD EMBERKET. Es akkor jott a masodik huzas az 500asbol.

Mikor bedobtam, azt ugye tudtam, hogy fel fogom venni az emberket. De amikor elkezdtem mozgatni a kart, akkor azt mondtam magamnak: most meglesz! Es lesz ZOLD EMBERKEM!

Es lett! :) Majd 10000wonert (kb 1800 Ft (nem beszamitva a korabbi kiadasokat ugye)) szereztem egy ZOLD EMBERKET, de az elmenyt nem lehet megfizetni! Ott ugraltam az automata mellett remesen boldogan!

Azota a ZOLD EMBERKE hatalmas mosollyal az arcan itt illegteti-billegteti a fejet az asztalomon! Es minden nap minden pillanatban jokedvre derit! :)

A ZOLD EMBERKEvel es a kis napelemes muanyagfigurak sokasaganak furcsajaval kivanok Nektek is nagyon szep napot! (Nem is lehet lefotozni, olyan lelkesen ingatja a fejet :))

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr501290200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judy.hu 2009.08.08. 13:41:32

Te, Kriszta, tulajdonképpen MI EZ?!

HippoKriszta 2009.08.08. 15:44:16

@Judy.hu: Ez egy napelemes porfogo :) A mellekelt abra szerint nagyon kedves es mosolygos darab, aki jobbra-balra ingatja a fejet!A SARGA EMBERKE es az egyeb figurak is mozognak valamilyen modon. Es van mndenfele megoldas, a legagyatlanabb verzio a vecen ulo emberke...
süti beállítások módosítása