Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

"White Lie"

2009.08.02. 09:20 HippoKriszta

A "white lie" a lényegtelen hazugságokra vonatkozó angol kifejezés. Fordítsuk mondjuk füllentésnek. Az, hogy a koreaiak mit értenek füllentésen az ellenben jelentősen eltér attól, amit én mondok annak. Mert pl. egy egy hónapos külföldi kirándulást az ember barátjával megnyert szakmai gyakorlatnak nevezni, nos az szerintem nem "white", vagyis fehér, hanem egyenesen "dark black", sötétfekete.

Ellenben minekutána a koreaiak felette későn kezdtek el nyitni a világ felé és emellett még ma is nagyon erősen őrizgetik az erkölcseiket, ezért nem-koreai fiúval járni és egymásnál aludni a különös gondossággal elkövetett bűntények kategóriájába tartozik.

Persze azok a párok, akik a járókelők bekiabálása mellett ("Ringyó"! Ilyen sem történik otthon...) is kitartanak egymás mellett, azok azért megérdemelnének néhány szép, ketteseben töltött percet - de azt megint nem lehet.

Idegen fiúval járni azért "tilos", mert az emberek azt hiszik majd, hogy mindenki csak szórakozni akar a másikkal. Lévén eredetileg az átmenetileg itt állomásozó amerikai katonák csíptek fel koreai lányokat. És valóban: megvolt annak a maga, nem éppen magasztos célja.

És globalizáció ide vagy oda, hosszabb távon  vagy véglegesen itt élő külföldiek ide vagy oda, a szülők - és mint a bekiabálás mutatja - egyéb honfitársak még most sem lelkesek a vegyes párok láttán, hiszen ha komolyra fordul a dolog, a gyermek még a végén itthagyja a szülőket és elköltözik. Anyuka, ne aggódjál, nincsenek koreai pasik a láthatáron sem :)

A szexuális élet elméletileg a mai napig a házasság után kezdődik, be van tiltva a pornográfia minden formája, hanbokot (! a helyi népviselet) combközépig felhúzó leánykákat ellenben lehet látni a DVD borítókon.

Hol is? Hát hol máshol, mint a "DVD bang"ban meg a love motelben, amikről korábban már írtam, hogy alapvetően "azt" a célt szolgálják. Korea egyébiránt a pornóra legtöbbet költő ország! Legnagyobb meglepetésemre még a japánokat is lenyomják az egy évre egy fő által pornóra költött dollárösszeggel.

A dologban a legrémesebb a képmutatás. Egy lépést nem lehet tenni anélkül, hogy ne botlanál bele "gőzőlgő tál" emblémába - Petra óta így hívom a love moteleket - vagy kissé ritkábban DVD szobákba. A szülők valószínűleg itt sem teljesen bolondok és van valami elképzelés arról, mi történik ezeken a helyeken - és nem csak házaspárok közt. Sőt, talán még kirándulásokra is gyanakodnak. De egy egy hónapos utat így becsomagolni...

Maradjunk annyiban, hogy különösen igaz a mondás: "Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!"
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr801282583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.08.02. 18:38:34

Még ilyen posztokat! ^^

Gondolom a koreai fiú - fehér leány párosokat sem díjazzák a szülők.
süti beállítások módosítása