Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

사구 - Sagu

2009.07.29. 03:48 HippoKriszta

Tegnap, miutan a negyedeves vizsga kereteben fenyes diadalmat arattam egy remek prezentacioval a prezentacios technikakrol (bocs a fenyezesert, de most epp rem buszke vagyok magamra. Piszok jo erzes, mikor latod, hogy a kozonseg lenyugozve figyeli mit muvelsz :)), szoval ezutan a jol vegzett munka oromevel elmentunk "unnepelni". Nem sok korrel, "csak" egy billiardozassal.

A billiardozasrol annyit, hogy soksok billiardtermet lattam mar a kornyeken a sokadik emeleteken, de eddig meg soha nem jatszottam/tunk. Mindenesetre az, hogy nem felhomaly, hanem massziv neonfeny szurodik ki az ablakokon gyanusnak tunt, de ennel nagyobb kulonbsegrekre nem nagyon szamitottam.

De Koreaban, mint tudjuk, mindenutt furcsa terem, igy azt is meg kellett tanulnunk, hogy itt a billiard a sagut, 사구 -t jelenti.

A koreai billiard lenyege, hogy nincsenek lyukak az asztalon, csak 4 golyo van: ket piros, egy sarga, egy feher. Utobbi ketto piros pottyokkel ellatva. A jatek lenyege a "karambol", vagyis, hogy a jatekosoknak kiosztott feher illetve sarga golyoval egy lokesbol el kell talalni mindket piros golyot.

Minekutana ezt mi akkor meg nem tudtuk, addig mentunk, mig egy "hagyomanyos" lyukakkal, csikos es nem csikos golyokkal ellatott asztalt nem talaltunk... De legkozelebb kiprobaljuk ezt is :) (Szigoruan kesztyuben, szinten a helyi szokasoknak megfeleloen!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr151274876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása