Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Class dinner

2009.07.27. 06:04 HippoKriszta

A soksok furcsa közt nem mindig sikerül eleget tennem a címben magam elé kitűzött célnak, miszerint az MBAről is írok. Nos ma akkor legyen az a furcsa, hogy írok a KDI School egy teljesen egyedi kezdeményezéséről, amit még januárban említettem: minden tantárgy keretében "kötelező" az ún. class dinner, vagyis csoportvacsora.

A csapat összetételétől és hangulatától függően étteremválasztás és második, harmadik akár negyedik körök is következnek a másnapi tennivalók függvényében.

Eme eseményt ragadom meg arra, hogy mutassak nektek némi képet a társaságról. Éttermet választani ugyanis soha nem könnyű... Többnyire ugyanis van a csapatban egy vegetáriánus, ami a legkisebb baj. De biztosan van legalább egy muszlim, aki nem eszik disznót, vagy valaki, aki nem eszik semmit, csak csirkét, vagy eszik ugyan bármit, de csak ha a rituáléknek megfelelően van előkészítve...

Azért mindez persze nem olyan probléma, amit ne lehetne könnyen áthidalni, mint ahogy azt az alábboi csoportkép is mutatja. A Közigazgatási reform nevezetű tárgyam keretében pl. a 16 fős osztályban 14 nemzet tagjai képviseltetik magukat. A két algír és két magyar mellett a többiek: Korea, Tanzánia, Kenya, Mongólia, Kína, Fiji szigetek, Fülöp szigetek, Algéria, Guatemala, Bangladesh, Indonezia, Sri Lanka, Csehország szebbnél szebb tájairól érkeztek. (Kérem kössék össze a képen látható diákokat az általuk képviselt ország nevével! Annyit segítek, hogy Sri lankai barátunk készítette a képet és igen, vannak hiányzók is :))

Az este eme vacsora mentén egy közös fagyizással, sörözéssel, végül a kemény mag képviseletében Eszterrel és jómagammal a kedvenc salsa klubbunkban folytatódot.

A kezdeményezés tehát jópofa és hatékony a suli részéről, mert vannak sajna emberkék, akik alig mozdulnak ki a koliból egyébként.

A dolog persze részben pénzkérdés is, mert a fenti diákokból néhányan abból a pénzből, amit az itteni ösztöndíjukból félretesznek otthon vállalkozást, vagy akár vállalatbirodalmat alapítanak, házat, földet vesznek vagy "csak" ellátják gyógyszerrel és élelemmel a családot... Akik ellenben csak szimplán krónikus hiányát mutatják Odüsszeusz leleményességének, nos ők is kimozdulnak ilyenkor és lehet ismerkedni meg versenyezni, hogy kinek az országában is van a legtöbb sziget. Mi mindig csúnyán alulmaradunk Indonézia 17000 szigetével szemben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr781270368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása