Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Valaszado rovat

2009.07.14. 11:01 HippoKriszta

Nos igen, nyam.nyam, Meli es mások is közel jártak az igazsághoz, sőt, mindenkinek igaza van a maga kategóriajában!

Az egász ország túrazik ugyanis hétvégente es szeretik a baseballt. A legnépszerűbb csapatjáték a foci és máris ott vagyunk, hogy a legkedveltebb sportágak mind nyugatiak.

Amire én gondoltam - és jelentősen meghatározza a városképeket - az a golf!

Nem, nem azt kell elképzelni, hogy a Deák tér mellett egyszercsak van egy 18 lyukú pálya. Nincs. Ellenben lépten nyomon háztömbnyi gyakorlóhálok vannak kifeszítve a legmagasabb, leghosszabb ütések gyakorlására is lehetőséget nyújtva... Hálok egymás után minden 10edik háztömbben. És még nem is nagyon túlzok...

Persze a 18 lyukú pálya az igazi, ahol lehet ismerkedni más elit figurákkal. Vagy más, magukat az elitbe bepaszírozni próbaló ütőlengetőkkel. A golf itt is, mint mindenütt státusz-szimbólum. Ha be akarsz kerülni a krémbe, keményen kell edzened. (Lásd 50000 ütés kell ahhoz, hogy nagy valószínűséggel tutira beleüss a labdába. Én most éppen 100ból 3nál tartok... Ugye, Jancsi?) És minthogy sokan gyúrnak erre, a tanpályák száma végtelen.

(Most igazán sajnálom, hogy nincsen erről a dologról képem... Vagy 5 hónapig eltartott mire rájöttünk, mire jók az óriáshálók... Ha lesz képem, ígérem bepótolom!)

Ellenben hogy képetek is legyen valamiről, íme egy másik kedvenc a közlekedés témából.Gondolom emlékeztek még jónéhányan a tokioi gázrobbantásra jópar éve. Nos a japán humor kevéske megnyilvánulásai között listázom a "Gas Panic" nevű szórakozóhelyet a Shinjuku állomás közelében, de az alábbi fotó legalább ugyanolyan "mókás", csak ezt a koreaiak komolyan gondolják.

Minden vagány mellett van úgy 10/15 gázmaszk minden megállóban. Hogy ez egy 20 milliós nagyvárosban hány emberen segitene metroszerelvenyre vetítve, azt egesz gyorsan ki lehet számolni... De legalább van! :)

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr991245449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bldo 2009.07.17. 08:12:24

Azt se felejtsük el, hogy egy nem túl barátságos szomszéd mellett élnek, ha nem is állandó rettegésben, de azért folyamatos fenyegetettségben.

Szerintem egyébként dícséretes az állomások felkészültsége, egyes helyeken a gázmaszkok mellett tűzálló ruhák is vannak, illetve elemlámpák is a falon tartókban, hogy a füstben/sötétben is lehessen tájékozódni. A metróban meg minden kocsiban ott van a tűzoltókészülék.

Ilyen cuccokat egyébként bevásárlóközpontokban is láttam, tehát szerintem sok olyan helyre telepítettek ilyet, ahol sok ember rendszeresen megfordul.

Lehet, hogy ezek egy súlyos esetben semmit nem érnek, de legalább gondoltak rá. Össze lehet hasonlítani az itthoni állapotokkal. :S
süti beállítások módosítása