Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Flea és free market - Piacnézőben Ázsiában

2009.07.05. 05:14 HippoKriszta

Sokszor az az érzésem, hogy egy gigantikus piacon élek. Mert tényleg: mindenhol boltok, üzletek. A "rendes" üzlethelységek előtt is az utcára kirakott fogasok, asztalok tele a portékával, lépten-nyomon utcai étel és egyéb árusok, pl. a metrózásnak is elengedhetetlen kelléke az árus.

És ott aztán tényleg még akármit is lehet venni. Pl. borítékot, lefolyótisztítót, mosdószivacsot, késélezőt - bármit, ami aprócska. Az eladásra kínált tárgyakat többnyire minden kocsiban be is mutatják használat közben, ami a késélező esetében felvet bennem némi biztonsági kockázatot, dehát oda se neki. Szóval megérkezik a kicsi kocsi a bácsival, kikiáltás, demonstráció, pénzgyűjtés :)

A free market szombatonként a Hong Ik Egyetem mellett gyűjti össze piacolni a tehetséges kézműveseket. A túlnyomó részt ötvösökből álló csapatot legyezőfestők/rajzolók, karikaturisták, cipő- és kalap díszítők egészítik ki, nem is beszélve a hangujukat próbálgató énekes-gitárosokról.

A fela marketen a használt áruk között lehet kutakodni: a kedvencek között a lottósorsoló gép és az amerikai hadseregtől elkeveredett élelmiszerek sorolhatók. Most éppen egy olyan limonádét kortyolgatok mindjárt az egészségetekre, ami az Amerikai Egyesült Államok tulajdona. Pszt!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr861227319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bldo 2009.07.17. 08:19:44

Hehe, az egyik legnagyobb metrós élmény volt nekem is az ilyen rögtönzött teleshop a metrón. A kedvencem a bácsika volt, aki a mosogatószifon tisztító izéjét próbálta eladni, lelkesen mutogatva egy szifondarabon, hogy milyen csodálatos szerkezet is az.
süti beállítások módosítása