Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Május 7-8: Hunter Valley, Port Stephens

2009.05.25. 04:29 HippoKriszta

A közel van a térképen, de igazából rémesen messze van Sydneytől felismerés újabb példája a családi Hunter Valley túra volt. Misi ragaszkodott hozzá, hogy menjünk borvidékre az út során és a Hunter Valley volt a legelérhetőbb célpont.

Nem mondhatom magamról, hogy hatalmas borász lennék, vagy hogy nagyon sokat tudnék az ausztrál borokról, de az a közel 10-15 féle bor, amit megízleltünk kiváló bizonyítékul szolgált az ausztrál szőlőnedűk népszerűségének megértéséhez.

A völgy legnevezetesebb bora shiraz, mig az egész család kedvence a verdelho lett! Nyomás a legközelebbi borpult!

Az éjszakát Newcastleben töltöttük, ami egy rendkívül kedves városkának tűnt, mely sikeresen megküzdött az iparvárosi múltjával. A számos utcai installáció azonban jól mutatja a gyökereket.

Az igazi célállomás azonban Nelson Bay volt. A 8-ára tervezett búvártúra, melytől delfinekkel való merülést reméltünk elmaradt, de azért kellő számú delfinhez volt szerencsénk így is.

Nem csodálom, hogy az emberek odavannak a delfinekért, mert valóban csodálatos lények. Az én elcsábulásomhoz azonban valóban kellene egy közelebbi találkozás! Kéretik ezt megrendelésnek venni az Oktogon környékén!

Nelson Bayhez kötődik az első szuvenír vásárlási élmény is. Vettem magamnak golyós dezodort! :) Nem őrültem meg, de nincsen Koreában! (Jellemző persze, hogy mire hazajöttem már volt a boltokban... Mindegy is...)

A zöldségespultnál pedig nem tudtam ellenállni valami ismeretlen gyümölcs megkóstolásának. A zöldséges fiú fel is bontott nekem egy ún. custard applet.

Az almához persze nem sok köze van. A zöld, tüskés gyülölcs belseje puha, édeskés, hatalmas fekete (ehetetlen) magokkal.

 

 

 

 

Záróőrültségként sandboardingozni mentünk. Megmártottuk a lábunkat a Dél Csendes-óceánban, majd irány a homokdűne!

Nelson Bay körül fekszik a világ leghosszabb (?) vándor homokdűnéje. És lehet rajta "szánkózni"! Hogy mire rá nem veszi az ember az utastársát :) Az első csúszások során elsajátítottuk a megfelelő technikát és hamarosan közös csúszásokra és hatalmas esésekre vetemedtünk! :) A páros csúszás lényegesen mókásabb, mint a szóló :)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr741141830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása