Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Május 6: Blue Mountains

2009.05.25. 03:01 HippoKriszta

Újabb hajnali negyed 5ös ébredés után újabb csodálatos vonatút állt előttünk! Ezúttal eukaliptuszerdők és az ősz fantasztikus színei fogadtak bennünket a Blue Mountains nemzeti park felé haladva.

A Blue Mountains Nemzeti Park Sydneytől kb. 2 órányira található hatalmas kanyon, milliónyi eukaliptuszfával, melyek kigőzölgése miatt az egész térség kék fényben pompázik, innen is a park neve: Kék Hegység.

Jó backpackerhez illően nem a legnépszerűbb, Katoomba közeli kilátópontokhoz igyekeztünk először, hanem az ún. Evan's, Govett's Leap kilátópontok felé. A Lonelynek már megint igaza volt, mert azután sem bántuk meg a választást, hogy a Három nővér szikláit is megnéztük az Echo Lookoutnál Katoombában (ez volna a park egyik fő nevezetessége, lásd a lentebbi képet majd).

A remek kirándulás legfényesebb pontja mindenképpen a vízesés túra volt. Nem tudom pontosan miyen mélységbe ereszkedünk le a fal mentén a vízesés aljába, de csodálatos élmény volt a küzdelem és az érte kapott jutalom is! Kárpótolva éreztem magam a Grand Canyonért, ahova nem jutottam le, és újra és újra ráébredtem, hogy azért a víz az úr! 

A túra során a természet rendszeresen frissitő zuhanyban részesített minket! A cseppeken átcsillanó napfényben talán éltem egyik legszebb túráján vettem részt! Köszi Misi, jó döntés volt! A Jenolan Caves-t megnézzük legközelebb! ;) 

Az este fénypontja a kenguru vacsora volt! Ki tudja miért, a kengurut én rágósnak képzeltem, de nem az! Éppen ellenkezőleg! Omlós! Finom.

Ausztrál utammal kapcsolatos egyik legnagyobb elhatározásom egyébiránt az volt, hogy HÚST ÉS KRUMPLIT akarok enni! Olyat, amit lehet vágni késsel! (Péter, ugye ismerős az érzés?! :)) 

Merthogy Koreában is esznek húst, de hajszál vékony szeleteket csíkokra vágva, apró darabkákat talán... A steak és a teljes kategóriája hiányzik innen... Nos az elhatározást tettek követté! Nem is volt semmi baj tehát a rizsmentes utazással, mígnem Rice Ladyvé, Rizshölggyé nem változtam egy hajón dolgozva...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr331141800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása