Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

QWERT-ㅂㅈㄷㄱ ㅅ/ㅃㅉㄸㄲㅆ

2009.03.05. 10:35 HippoKriszta

Bocsanat az ekezet-hianyert, de epp egy koreai billentyuzeten szerencsetlenkedek, uhogy legyen is ez a napi furcsa!

A latin betuk mellett a koreai karakterek a jobb also sarokban, alkalmankent a jobb felsoben is megjelennek, igy gombonkent a QWERTre 3 karakter is jut (lasd a cimben).

A nem megszokott gombok a valtogombok: a space mellett mindket oldalon van egy hangeul-latin valtogomb - csak hangeul felirattal (es most, hogy akarnek egy kicsit azzal is irni, persze nem valt at... na majd a sajat gepemrol irok hangeullal). 한/영 - sikerult!!! Szoval az van rairva, hogy h(ㅎ)a(ㅏ)n(ㄴ)/e(ㅇㅕ)ng(ㅇ) vagyis hangeul-english/angol. Ettol a space gomb felette rovid lesz es allandoan abbol van a zurzavar, hogy mindenki veletlen raut a valtogombra. Ki-ki nezze meg hol koptatta ki a sajatjat - nem olyan nehez elveteni...

A masik extra a won gomb, ami igazan nem hagyja elocsalogatni magat most, de az enter felett ul. Vagyis itt az enter picike, nem L, hanem sima teglalap alaku.

A masodlagos karakterek persze mind mashogy vannak, mint a magyaron: $ a 4esen, @ a 2en, a 0 fent a sor vegen, de azt hiszem ez mar mind ugyanaz, mint az angolon is.

Tovabbi nelkulozhetetlen hetkoznapi targyak jonnek meg hamarosan!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr1982602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása