Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Woojung - koreai-magyar barátság 2.

2009.02.13. 14:16 HippoKriszta

Ma van legkedvesebb helyi - lassan talán már mondhatom - barátnőm, Woojung születésnapja. A korábbiakból emlékezhettek rá, hogy a neve "Barátság"ot jelent koreaiul. Ennek jegyében már tegnap felköszöntöttük egy kis aprósággal.

A helyi születésnap ünnepléssel kapcsolatban jópár fél-furcsa és furcsa szokás dívik, íme:

- az ajándékozás lehetőség szerint mindig az ünnep napján történik. Nem jellemző az elsőestén való ünneplés.

- a torta itt is megszokott dolog, illetve a szokásos rizstészta. (Mindig bajban vagyok azzal, hogy hogyan is nevezzem ezt a valamit magyarul. Az angol verzió a ricecake, a helyi pedig a tteok - lásd az újévi levesben és a tegnap említett tortában is. Nemcsak az ünnepeken lehet ám ilyet enni, hanem a hétköznapi levesben is előfordul. A megjelenési formája ebben az esetben olyasmi, mint egy nokedli, csak sokkal sűrűbb, nincs jellegzetes íze és egy kicsit rágós. Bármennyire is hihetetlennek tűnik ezután, de szeretjük - garantáltan nem csíp :-))

- az ünneplés családtagokkal, barátokkal illetve barát/barátnővel körülvéve történik

- az ajándékot nem illik kibontani az ajándékozó jelenlétében

- és mindenképpen köszönet illeti az anyukát az elmúlt évekért! Anyu, én idén csak telefonálni tudok...

- hagyományosan illik ilyenkor hínár levest enni (egyébként ez is egy mindennapi étel), ugyanis az anyák közvetlenül a szülés után is ezt eszik, mivel visszapótolja a szülés közben kifejtett energiát - innen ragadt át a szülinapokra is!

- a legnagyobb ünnepségek az első és a 61. születésnaphoz kötődnek, sőt, a 100 napos "születésapot" is megünneplik, azzal a jelszóval, hogyha az első 100 napon túl van a pici, ott már baj nem lehet! 

Közelgő és elmúlt születésnaposoknak Budapesten és Dubaiban még egyszer boldog születésnapot! A mai ünnepeltet a fenti képen és mellettem is láthatjátok! A legszebb koreai lány, akit eddig láttam. És nem vagyok egyedül a véleményemmel! Woojung tiszteletére pedig hallgassátok meg az egyik kedvenc számát, amit a karaoke bulin gyönyörű hangon előadott - és végérvényesen megfertőzte vele a 106os szobát :-)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr16941050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása