Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Spirituális 2. - Glória

2009.02.09. 05:17 HippoKriszta

Vasárnap délelőtt sikerült megtalálunk a katolikus templomot angol nyelvű misével! A metróállomáson kb. a 4es kijáraton mentünk fel, ami annak ellenére sem bizonyult végzetes hibának, hogy a templom a 9-10eshez lett volna legközelebb.

A problémák ott kezdődtek, hogy a helyi építészeti hagyományoknak megfelelően valami, ami utcának látszik, az nem biztos, hogy az... Persze ha az elején kiderülne egy sikátorról, hogy csak az egyik végén nyitott az még nem lenne olyan nagy baj, de általában nem ez történik. Percekig lehet sétálni kanyargó sikátorokban, sokszor már-már lapjával a házak között, jobbra-balra fordulni egyéb lehetőség nélkül abban a reményben, hogyha már eddig eljöttél, valahol ki is fogsz jutni a labirintusból.. de az esetek 80%ában dead end, vagyis zsákutca, ahova érkeztél. És minthogy az talán már eddig is kiderült, hogy Szöul nem egy kicsi város (a randiszervező idegenvezetőnk adatai szerint 11 millió fős), a metrózás+kijáratvadászat+zsákutcakaland eredménye az lett, hogy a mise ún. tanító részéről lemaradtunk... Kéretik tehát sok türelemmel és jó térképekkel érkezni az országba!

Egyébiránt nem túl meglepő módon, ez a mise is olyan volt, mint a múlt heti, csak persze angolul folyt. Ebből még az is következhetne, hogy nem jöttünk zavarba sose. De ha lehet valami egy tisztán idegen kultúrában átélt szertartásnál is zavarosabb, az a változatos kulturális hátterű gyülekezet. Mert itt aztán tényleg nem tudhatod, mit csinálj mondjuk a MiAtyánk kézfogásánál. Ellenben be lehet gyűjteni a variációkat egy témára: kitárt karokkal mondott szöveg, kézfogás az ima alatt, egyik sem. Kézrázás, meghajlás, taps, bólintás - és mindezek variációi, permutációi.

A napi furcsa legyen a csatolt kép: a helyi hagyományos öltözet és az európai egyházi művészet klasszikus attribútumainak találkozásáról. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr98931470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása