Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Deoksugung Palace

2009.01.17. 14:11 HippoKriszta

A heti első szabadnapunkat ismét kulturális programmal töltöttük és miután jól belakmároztunk a reggeli-ebéddel, nyakunkba vettük a várost.

A Deoksugung Palota az 1592es japán inváziót követően - mely a paloták nagy részét elpusztította - átmeneti palotaként szolgált a királyok számára. Jelenlegi elnevezését a későbbi időkben kapta: "Az erény és a hosszú élet palotája".

A komplexumban találhatjuk a koronázási csarnokot, a király esti pihenőhelyét, az adminisztratív központnak helyt adó iker-épületet valamint amagas rangú vendégek szálláshelyeit - mind a tradicionális építészeti stílusban. (Az épületek nem eredetiek, ugyanis szinte mind leégett 1906ban, de még ugyanabban az évben újáépítették őket). Az 1900a évek elején neoklasszikus stílusban két újabb épület is elkészült - izgalmas kontrasztot nyújtva a többi épülettel.

A koreai modern művészetről csak annyit, hogy a Cézannera, Picassora, Miróra hajazó képeik sajnos messze nem ütik meg az elődjeik által magasra tett mércét. A saját, évszázados művészetükben alkalmazott, nyugatról átvett technikák (árnyékolás, 3D, háttérfestés) ellenben sokat lendítettek az hagyományos ábrázolásokon! Kíváncsi lennék egy koreai véleményére ebben a kérdésben... Európai szemmel biztosan könnyebben befogadhatóak a képek így, noha a magam részéről a hagyományos festészetüknek is lelkes csodálója vagyok.

A kertlátogatás csúcspontja azonban az őrségváltás volt. Hagyományos öltözetben érkeztek a friss katonák, akiket a szinten hagyományos hangszereken játszó zenekar kísért.

 

 

 

A napi furcsa viszont a nap másik nagy eseményéhez kapcsolódik, ugyanis a délutánt a Namdaemun Market-en töltöttük. A piacról a részletek holnap, addig is a kedvenc termékcsoportunk némi illusztrációval: kapucnis kutyaruhák! Kivétel nélkül minden zsebkutya ebben illeg-billeg az utcákon - habár leginkább a gazdi kezeiben töltik az életüket...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr24883505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása