Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Tagabb kornyezet

2009.01.08. 15:09 HippoKriszta

Akik a minap megneztek a belinkelt terkepet, azok lathattak, hogy ha nem is vagyunk eppen a varoskozpontban, azert eppen a varos szelehez sem vagyunk olyan kozel. Egesz pontosan a Cheongnyangni es a Hoegi nevezetu metroallomas kozott talalhato a mi kis erdonk, inkabb az utobbihoz kozelebb. Metroval ugy fel oranyira a varoskozponttol.

Az erdon tul es a suli falain tul egy lukteto mini-varoskozpontot talalunk, ami ket nagy keresztezodes kore koncentralodik. Ez a Hoegi allomas fele vezeto irany, amit mar jobban felfedeztunk.

A konnyen megjegyezheto huvelykujj-szabaly: minden masodik uzlet etterem, a koztuk levoek pedig mobiltelefon boltok. Az utca pedig tele van utcai (elelmiszer) arusokkal.

Azert ezeken felul is megtalalhato a kornyeken minden ami kellhet. Van pl. cipesz, a kirakataban vagy 60 fele sarokkal (meg mondjak a magyar cipeszek, hogy uj sarkat nem csinalnak), nem messze egy iskola, mosoda, varroda, antikvarium (nehany english speaking konyvvel es kezirattal), manikuros, fodrasz, apisz es egy viszonylag nagy ABC. Ott a zoldsegektol a mindenfele friss es tartos elelmiszereken, vegyi arukon tul egeszen a haztartasi kisgepekig meg lehet talalni mindent. Kivulrol amugy ez nem is ennyire egyertelmu, mert a bolt inkabb egy nagy satorra hasonlit.

Az utcat vegig kis bodek szegelyezik, ahol a legutobbi bejegyzes szerinti finomsagokat aruljak, altalaban sehol nem tobb, mint 1-2 felet. Nehol le is lehet ulni egy kis satorba, eppencsak kis szekekre. Az ettermek elott szemeteszsakok a megmaradt etkekkel, avagy edenyek a meg ego szennel vagy eppen a kiaudttal - mosogatasra varva.

Korulottunk, de az egesz varosban is rengeteg a katolikus templom, tetejukon neonfennyel kivilagitott kereszttel, illetve a karacsony oromere fenyekbol krealt karacsonyfakkal. A templomok meglehetosen valtozatos kepet nyujtanak, csakugy mint minden mas epulet. A minap elindultunk, hogy megkeresssuk a kupolas epuletet. A kozelbe erve kiderult, hogy a kupolat leszamitva egy kozonseges bevasarlokozpontrol van szo, de nem ritkak a szabalyos varak, kastelyok sem. Sot, a tanterembol kivalo kilatas nyilik a Notre Dame-ra is - ami viszont nem tempom, hanem egy uj, kb. 5 eves egyetemi epulet. A funkcionalitasnak ugy latszik nem sok koze van a designhoz... Egyszoval a modern epiteszeti izlesukre nem nagyon lehetnek buszkek. (Legyen ez a napi szines.)

A hagyomanyos epiteszetet sem a turistacelpontokon, sem a hetkoznapi hazepitesben nem sikerult meg igazan megcsodalnunk, de azert izelitoul alljon itt egy-egy kep. A haziko par sarokra van innen, a kapu pedig a Changdeokung Palota egyik bejarata - nemi bizonyitekkal arrol, hogy tenyleg itt vagyok.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr34865482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miguel el Grande 2009.01.09. 14:31:27

Hol a mai cikk? :-)
S hogy valami konstruktívat is kérdezzek: a nemzetközi csapat milyen? A bennszülöttek? Volt már valami csapatépítés? Mik a helyi nevezetességek? Milyenek a koreai nők? :-) Mennyi pontosan az időeltérés?
süti beállítások módosítása