Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

빨리빨리 - Budapest2

2010.02.10. 18:14 HippoKriszta

A másik kedves "sietős" hazai élményem a fizetés az éttermekben.

Még kintről írtam, hogy a fizetési gyakorlat a koreai éttermekben valahogy így néz ki:

eszel, befejezed, beszélgetsz (vagy sem), majd felöltözöl, elindulsz a kijárat felé és a kijáratnál a kasszánál fizetsz.

Itthon igyekszem megszokni, hogy az etikett mást diktál:

eszel, befejezed, beszélgetsz (vagy sem)

majd hívod a pincért, 

vársz.

Kéred a számlát,

vársz.

Megkapod a számlát, leteszed a pénzt.

Vársz.

a) Jön a pincér, megköszönöd az ebédet és távozol.

b) Jön a pincér, megmondod mennyi visszajárót kérsz.

Vársz. 

Elrakod a visszajárót, felöltözöl, távozol.

3 vagy 4 vársz után lehet is menni. 

Ej, megváltozik az ember látásmódja, ha egy évig más körülmények közt él. (Noha ez a procedúra soha nem volt a kedvencem...)

A másik hatalmas megfigyelésem, hogy itthon ugye olvasunk a metrón, ami szuperjó. A koreai tömegközlekedésben szinte soha nem láttam ilyet - hiszen sorozatotkat néznek ugye többnyire az utasok a metrón. Vagy alszanak. Itthon meg nem nagyon alszunk a BKVn. Nincs is olyan hosszú járat, de van is időnk eleget aludni! Biztosan nem napi 4 óra az átlag. Tessék kérem megbecsülni, hogy van időnk aludni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr351747110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myrtill 2010.02.16. 00:12:29

ne haragudj, kicsit szétcsúszott ez az évem, így nem olvastalak egy hónapja cirka, így teljesen lemaradtam a találkozóról, pedig még gondoltál is rám és hoztál nekem valamit :( tényleg elnézést.

HippoKriszta 2010.02.16. 18:22:59

hoztam bizony. Sot, meg is tartottam, hatha elokerulsz! Es mivel Peppermint es sokan masok sem tudtak eljonni, lehet egy ujra-kor. Inkabb marciusban, de terjunk ra vissza mkepp!
süti beállítások módosítása