Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Sütögetős helyek

2009.07.11. 07:24 HippoKriszta

A sütögetős helyeket eddig csak elég elnagyoltan említettem meg, mint furcsa, úhogy most kiegészítendő a hiányosságokat: a sütögetős helyek nagyon fontos elemei a koreai étkezési kultúrának és a jelentőségük csak megnő nyáron, amikor az utcára is ki lehet ülni - amúgy is elég könnyen elmosódnak a határok az éttermek/boltok és az utca között, ahogy korábban már említettem.

A sütögetős helyek előtt pl. rendre le van foglalva a fél utca a tűzzel. Ugyanis minden asztalban van egy kis luk, amibe a faszén rögöt beteszik, rá a rács és már lehet is sütni. A "sangyepszá" nevezetű elég zsíros husi, ami itt nagy kedvenc nálam nem annyira menő, ellenben az ún. "kármegi", amit mi a Carnegie Hallról jegyeztünk meg nagyon ízletes darab.

Az összes többi húsételhez hasonlóan, a sütendőeket is kis cafatokban kapja az ember: éppen egy falat. Mellé némi nyers hagyma, kimchi, szójaszósz, babpüré, zöld levelek és persze soju dukál. (Utóbbi így a legihatóbb.) Az ízkavalkád még nekem is és még mindig csodaszámba megy, pedig nem vagyok egy nagy ínyenc.

A legjobb helyeken 12000 wonért, kb. 2000 Ftért adnak 600 gramm husit a fenti kísérőkkel, ami két embernek elég. Nem is csoda, hogy a kedvenc helyünkön általában fél órát várunk egy buszban ülve, hogy szólítsanak a várólistáról.

Sütögetni jó, kipróbálni erre járva kötelező. Elmentem ebédelni (na nem a fentieket, mert az vacsi), majd jövök :)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr21239859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.07.11. 09:41:59

"a kedvenc helyünkön általában fél órát várunk egy buszban ülve, hogy szólítsanak a várólistáról."

Közben meg száll a frissen sült husi illata?! Te jó ég.
Na ez az igazi emberkínzás. :D
Embertpróbáló teljesítmény lehet kibírni. :)

HippoKriszta 2009.07.11. 11:07:35

@Gianni7: Az, de inkabb amiatt, mert csapnivaloan idozitunk es mar eleve ehesen megyunk oda, pedig tudjuk, hogy varni kell... A szagokat egeszen jol kezeli az asztalonkent beepitett szagelszivo.
Az azsiai zenekhez pedig hadd kuldjek Neked es mindenkinek vmit a koreaiak karaoke tudasanak megertesehez: www.youtube.com/watch?v=GsJCqD4lRc8 Egeszen dobbenetes!

Gianni7 2009.07.11. 11:42:58

@HippoKriszta: Hát mit mondjak, korán kezdik, az biztos :D
Feltételezem van az a soju-mennyiség, amitől én is elkaraokézom simán a Super Junior-os Sorry, Sorry-t bősz bokacsapkodás közepette. :)

A sütögetős helyektől elkanyarodva, elnézést, de ha már szóba került ez a kisfiú, akkor én is egy csokorral:

Van az a Star King című műsor, néha gyerkőcök is vannak benne, és az egyik adásban ez a kissrác is szerepelt, a linkelt videóhoz képest nagyjából fél évvel idősebben. XD

otakusound.blog.hu/2009/02/28/eszement_koreai_tehetsegkutato

és

otakusound.blog.hu/2009/07/01/star_king

Csak szülői felügyelettel!
süti beállítások módosítása