Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Hajnali 2

2009.07.10. 04:09 HippoKriszta

A minap hajnali kettőkor csörgött a telefon. Ez már önmagában is éppen elég furcsa, úgy meg még inkább, hogy Koreában ez majdhogynem mindennaposnak tekinthető.

Szóval csörgött a telefon a szobában és én azt gondoltam valaki megint félretárcsázott. Nem kis meglepetésemre azonban a "jubuszejo" után angolul kezdett beszélni, sőt, még egy általam is ismert nevet is mondott.

Kiderült, hogy Ju Yong, kedvenc 40es koreai barátom állandóan rólam beszél. Meghogy én milyen megbecsült tagja vagyok a nemzetközi MBA diákságnak.

Tessék? Mármint nagyon jól esett, de mi is van most?

Ugyanis nem ő hívott személyesen, ami megint csak jellemzően mutat itt néhány dolgot a társadalmi berendezkedésről, hanem egy fiatalabb kollega.

Kiderült, hogy 3asban éppen a heti rendszeres találkozójukat tartják sör és soju társaságában. Aminek semmi különösebb apropója nincs és nem is "A" rendszeres találkozó, hanem "egy" a heti akárhány hasonló találkozóból.

Ugyanis inni valakivel az a barárság jele. És nem csak csüt-pé-szo lehet művelni, hanem akár minden nap és telefonálni is ér tetszőlegesen korán vagy későn.

Miután közöltem velük, hogy jobb, hogy később hívtak, mint soha, illetve hogy bármikor szívesen felvesszük a telefont - Eszter majd leesett az ágyról a röhögéstől eközben -, arra is fény derült, hogy Ju Yong igazából szívesen látna is, és ezt már ő maga közölte e telefonba. Na nem ilyen direktben, csak hogy most mit csinálok éppen. Hát aludni próbáltam ugyebár :)

A vége az lett, hogy becsatlakoztunk a társaságba, ahol a helyi asztal körüli szokások jelentős részébe - újra - beavattak minket: tornádó (sör+soju kombó), hullámban ivás, feles-megosztás (a barátság komoly jele, ha odaadod valakinek a poharad) és végül, de nem utolsósorban: egymás megetetése is szokás, mint az odaadó barátság kedves szimbóluma... Utóbbi nekem legalább annyira érthetetlen, mint a kézen fogva járó 40es férfiak! (!)

A hajlani fényben már nem mindenkinek sikerült végigmenni az egyenes vonalakon. Jómagam azért fényképezőgéppel a kezemben jól vettem az akadályt, nem kissé meghatódva egész este azon, hogy milyen megtisztelő is az, hogy a koreai MBA közösség legmeghatározóbb tagja milyen alapokon mond engem a barátjának és milyen csodálatos érzés is ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr671237676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása