Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

No worries, Mate!

2009.05.20. 09:42 HippoKriszta

Ne aggódjatok, Kedves Olvasók, egyben "haza"hozott a Japan Airlines Tokyoból!

A "No worries" pedig az elmúlt két hét bizonnyal legtöbbet hallott, és valószínűleg az elmúlt heteket legjobban is jellemző kifejezése. (Lesz még majd azért más emlékezetes mondat is, no worries ;) )

Alapbeállításban a "No worries" a "No problem" szinonímája volna, de "szívesen, persze, hogyne, ugyanmár" és "semmi gond" is lehet éppen.

A "semmi gond" pedig ennél szélesebb értelemben is kiválóan jellemzi az ausztrálokat - már amennyire íly rövid idő alatt sikerült megismernem őket. Take it easy, nyugi, nem sietünk sehova stb. Mondjuk hova is sietnének a világvégén, amikor a GPS az ország jelentős részén könnyedén mutathat "2000 km múlva kanyarodj balra" felíratot...

Röviden összefoglalva: szuper volt az elmúlt két hét! Leszámítva néhány apróságot, mindent láttunk és csináltunk, amit szerettünk volna, begyűjtöttünk nem egy nem tervezett élményt, rávettük egymást néhány őrültségre és kiválóan szórakoztunk!

Az ötlet felvetéséért és szíves invitálásért köszönet illetni Misit, aki ráadásul felette könnyen is "viselt el" a két hét alatt :) A vendég-fogadás non plus ultráját nyújtotta Éliász és a cairns-i magyar közösség, és ugyan Rob szinte biztosan nem tanult meg mellettem két éjszaka alatt annyira magyarul, hogy ezt értse, de kiváló lakótársam volt az utolsó napokon! Köszönöm tehát mindannyiótoknak az elmúlt heteket!

Ausztrália az én emlékeimbe az "Ismeretlen növények és állatok országa"ként fog bevonulni, mely törvényszerűseg alól a fenti darab üdítő kivételt képez.

Az első hetet Sydneyben és környékén töltöttük - a környék alatt egy kb. 300 kmes sugarú kört értve. Onnan Townsvillebe repültünk, ahonnan röpke 800 kmt vezetve 24,75 óra után leadtuk a bérelt autót Cairns repterén. A trópusoknak esőerdei sétákkal és 4-5 napi búvárkodással örültünk, jómagam mangrove-erdőben zártam a hetet. Visszafele mint láttátok kikötöttem Tokyoban, odafele pedig egy életre feltöltődtem Hong kongi élményekkel!

A részletek hamarosan, addig is jöjjön a szokásos napi furcsa - Koreából. A már ismerős nyilvános tornázóhelyek mellett az egészségközpontúság másik jellegzetes megnyilvánulása a talpmasszásra alkalmas járdák kiépítése. Hong Kongban is! És hogy ezen felül milyen Hong Kong, az egyik legnagyobb élményem a túra során?! A következő bejegyzésben az is kiderül!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr781132895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judy.hu 2009.05.21. 21:30:04

Nahát, ilyenről még nem is hallottam!
süti beállítások módosítása