Akik végig követték a blogot, azokat már viszonylag sokféle snackkel, vagyis az utcán itt-ott bekapható harapnivalóval örvendeztettem meg.
A menzáról visszatérve viszont eszembe jutott, hogy az állatkerti élményeim között elefelejtettem megemlíteni a tornádó-krumplit!
Ugyan otthon rém változtatos formáit ismerjük a burgonya elfogyasztásának, de itt a krumpli elég ritka jószág az asztalon!
Nem állítom, hogy nem lehet kapni, mert lehet. Csak drágább, mint az itteni alapcikkek (értsd rizs, búzacsíra, kimchi, csomó nemtudombeazonosítani növény) és az édes verzió is kedveltebb, mint amit mi szeretünk.
Tehát ha ebédre csak kicsit édes, mézben forgatott burgonyából adnak 3 kockát, akkor annak örülünk :)
A régi motorosok között pedig: halak, polipok minden formában és ízben. A ropi helyettesí-tőjeként kell elképzelni őket.
Rágósak, olyasmik, mint a HubbaBubba, csak keményebbek és nagyon mély halízük van. Füstölve, édesen, akárhogy... Jellemző a Koktél Kréker mintájára a mogyoró, kekszecske és két-négyfele apróhal összeállítás a boltokban. (A snackformátum is vátozatos, a képről utcai rágcsálásra leginkább a bal alsó "tallér" alkalmas.) És sokminden van halból, ami nem annak látszik!!!
A fincsi meleg ehetők között az édesburgonyás tallérok és az ollóval felvágandó polipok szerepelnek, az egyéb, pálcára felfűzött tészta-alapú dolgok mellett. (Ez lenne a kép legsarka.. ami nem látszik nagyon...) Elképzelhető a virsli is, de nem nagyon jellemző, illetve a sok pálcikás mindenféle, ami egy vegyes - gyanítom halakat is - tartalmazó masszából gyúródik. A ttok-ok rendre valami piros szószban úsznak, ami törvényszerűen csípős, de vannak fokozatok :) A ttok jó!! (Ttok=ricecake, rizsgombóc. Mocsi rizsből, szintén nyúlós massza.)
Reggelire a káposztás-tojásrántottás szendvics a legtutibb megoldás.
A vacsinak is beillő verzió pedig a kis hal vagy csirkehusi darabok szintén pálcikára fűzve.
Az édesszájúaknak a babos halak (pungoppang), gombócok ajánlhatók a változatos alakú, custardal (vaníliás puding szerű) töltött mini-meleg sütik mellett.
Az én kedvencem meg ugye a hottok, a száraz és az olajos változatával együtt, isteni fahéj-ízzel.
Az érdekességek között mindenképpen sorolni kell a formákat és a megfelelő sütő-alkalmatosságokat!
Mindenkinek jó étvágyat!