Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Illemtanóra

2009.03.02. 13:17 HippoKriszta

Ma egy újabb hivatalos vacsora keretében (magyar delegáció Szöulban) újra gyakorolhattuk a tegnap említett különböző szabályokat. No persze nem vettük olyan komolyan az egészet, de ha komolyan vennénk, akkor:

Ha Te vagy a legfiatalabb az asztalnál, akkor folyamatosan figyelned kell rá, hogy senkinek ne fogyjon ki az ital a poharából - és amennyiben mégis, úgy azonnal újra kell töltened! Ha nem tetted meg, akkor még meg találják kérdezni, hogy "Are you busy?", avagy "Nagyon elfoglalt vagy?" Ilyenkor nagyon mélyre süllyedsz (mondanám: a székben, de az ugye nem alapbeállítás), és septiben teletöltöd az üres poharakat.

Ha valamilyen oknál fogva az idősebb tölt Neked, akkor a poharadat két kézzel kell fognod, amibe tölt, illetve ha Te töltesz, akkor is illik két kézzel fogni az üveget.

A két kézzel adunk-veszünk át dolgokat szabály egyébként mindenre igaz. Ha udvarias akarsz lenni, márpedig annak kell lenned, akkor két kézzel adod át és veszed át a tárgyakat. Ha közel vagy a másikhoz, és ezt könnyen meg lehet tenni, akkor valóban mindkét kézzel hozzá is kell érni a dologhoz, közben meg is hajolni és megköszönni. És bármilyen kicsi dolgot - különösen névkáryta - meg lehet ám fogni két-két kézzel a két oldalán. :-) Ha messzebb vagy, akkor elég, ha ez egyik kezeddel a másik karodat érinted meg valahol, így ugye egy kézzel tovább tudsz nyújtózni...

Az ivással kapcsolatban. Ha Te vagy a kisebb, akkor nem illik a Nagyok felé fordulva inni, ellenben el kell fordulni. Otthon persze hátat fordítani nem illik, mint ahogy itt orrfújás helyett (jó, mi is elfordulunk) kb. az agyadig fel kell szívni, azt amit amúgy kifele kellene... (Bocsánat az egyértelmű fogalmazásért, de a szörcsöléssel és a visszaszívással az őrületbe kergetnek...)

Ha Te vagy a legkisebb, akkor az a megtisztelő feladat is Rád vár, hogy leszedd az asztalt étkezés után.

No most, hogy mindenkit felkészítettem rá, hogy csak egy nálánál fiatalabb társaságában érkezzen Koreába, abbahagyom, mert még reggelig lehetne folytatni, de akkor elfogyna a napi furcsa :-)

Óh, és a Londoni Fejlesztőnek köszönöm a jobb oldali új rovatokat! Időjárás és időeltérés ügyében tehát csak tekintsetek a bal oldalra! Visszajelzések, mint mindig, most is örömmel fogadtatnak!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr28975240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mfa 2009.03.04. 21:11:03

1. És tényleg _mindent_ két kézzel fognak meg?:)
2. Az időjárásnak én is örülök, jó, hogy látom, de nálam jobb oldalon látszik, nem a balon. Én nézek valami rosszat???
süti beállítások módosítása