Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Angol óra

2009.01.12. 12:17 HippoKriszta

A mai nap egyetlen kézzelfogható eseménye eleddig, hogy volt angol órám (mint minden nap..), sőt megírtuk az első dolgozatot is.

A csoportban vagyunk 15en: 2 magyar, 1 kambodzsai, a többiek koreaiak. A tanárunkról már korábban írtam, hogy Malajziából jött. Nagyon szépen beszél angolul, legalábbis nincsen semmilyen jellegzetes keleti akcentusa. Nem vagyok benne biztos, hogy ő melyik egyetemről jött (Malajzia + vmi), de egyebként van több Harvardos/Columbias tanar, illetve szinte mindenki rendelkezik múlttal valamely amerikai egyetemen.

Hogy nem tartom szerencsésnek a csoportbeosztást, azt nem ecsetelném tovább, ellenben a pozitív oldalon - és ezért dícséret illeti Logant - egészen személyre szabottak az órák. Úhogy amit az első órán saját gyengeségünkként bevallottunk, azon most szépen sorban, mind végighaladunk. Bizonyos nyelvtani kérdések, szövegstrukturálási feladatok stb.

Mindezt nagyon jó hangulatú órák keretében! Ennek örülök talán a legjobban, mert eleinte tartottam tőle, hogy vasfegyelem lesz és senki meg nem pisszen, szigorúan csak jelentkezésre beszélhetünk stb., de ez nem így van - legalábbis a mi csoportunkban nem. Az MPPseknek van egy módszerani tárgya, koreai tanárral - no ott inkább ilyen a helyzet.

A teszt egészen egyszerű volt (remélem lesz ennél azért keményebb is), és ami meglepett, lehet használni a könyvet! Két szöveg elolvasása volt a házi, és ahhoz kapcsolódnak szövegértési és szókincs-bővítő feladatok. Martin Luther King Jr. levele a börtönből és még egy arról, hogy a közgázosok többet puskáznak, mint az átlag populáció vagy a jogi egyetemesek. Mindenki nézzen magába! :-) Egy hete moralizálunk... Őrület.

Az alapbeállítás (napi furcsa) itt a ceruzával írás! Dolgozatot is lehet azzal! Az órák végére az egész termet elborítja a radírreszelék...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr46872610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása