Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Budapest - Szoul: az utazas (01.02-03)

2009.01.06. 16:36 HippoKriszta

Nagyon sok szot azert a kezdetre nem vesztegetnek, de neheny erdekesseg azert meg egy kozonseges repulouton is adodhat. Plane, ha az ember egy kinai legitarsasaggal utazik Pekingen keresztul...

Pl, ahelyett, hogy a fejdonteseket, labemeleseket, egymas masszirozasat ajanlo video menne a trombozis elkerulese vegett, mini joga orat tekinthettunk meg! Remek volt, es ugyis hianyzott a heti joga oram!

A sok kinaival valo utazasnak az elso komoly tunete, hogy "csapatokban", egeszen pontosan nagycsaladokban utaznak. Ertsd: az egeszen pici gyerkocoket is hozzak magukkal. Ennek egyenesagu kovetkezmenye, hogy minimum soronket van egy emberke, aki meg nem erte meg az elso szuletesnapjat. Tovabbi kovetkezmeny, hogy kozuluk sokan adnak hangot a kiegyenlitesi problemajuknak, es ami ennel is "kellemesebb" tud lenni, hogy idonkent pelus-cserere is sor kerulhet a A-F szekek barmelyiken. Ettol fuggetlenul rem aranyosak am, ahogy felborogatjak a felszolgalt etkeket es nyomogatjak a kepernyot :-)

(a kiegyenlitesi problemakhoz csak annyit, hogy a bal felso 5osommel tenyleg lehet valami galiba, mert 8000 meteren en is kishijjan beszalltam a hisztizok soraba...ugyan nem lyukas, mint Gabor ota tudjuk, de valami nem stimmel. Foszabaly: problemas foggal nem repulunk!!!De egyenlit o is, csak nagyon lassan... :( )

A legcsodalatosabb elmenyem az ut soran egy kitudjamelyik orosz kisvaroshoz kapcsolodik. Epp akkor repultunk el felette, amikor felkapcsoltak a kozvilagitast. Ezek az egok pedig ugye lassan bemelegedve erik el maximalis fenyerejuket. Igy olyan volt, mintha lava folyt volna vegig szepen lassan a varoson, mig felette tartozkodtunk. Gyonyoru volt!

Par oraval kesobb Beijing nagyon lassan akart kibontakozni a semmibol. Aztan egyszercsak egy hatalmas varos terult el alattunk. Hasonloan flat, mint Las Vegas - legalabbis amennyit en lattam belole. Remelem egyszer ugyanezt a foldrol is leellenorizhetem! Hajnali 5:30 korul ertunk oda. Felalomban meredtem ki a kisablakon, mikor egyszercsak megszolit valaki az ules es a fal kozott, tort-magyarsaggal: "Jo reggelt! Szep Beijing?" Meg kell mondjam nagyon jol esett. Azert megiscsak arra szamit az ember, hogy egy jodarabig nem hall magyar szot. Meg akkor is, ha tudtam, hogy a szobatarsam magyar lesz es van skype... Szoval a mogottem ulo kinai ficko remelte, hogy tetszeni fog nekem a varosa. Es tetszett is!

A kovetkezo utam, Beijing-Szoul a China Southern jaratan. Itt csak annyit jegyeznek meg, hogy olyan vegtelen kedvesseggel fogadtak es kezeltek minket, utasokat, amivel meg egyik legitarsasagnal sem talakoztam. Az ebed-szolgalatrol nem tudok nyilatkozni, addigra elaludtam (vegre..).

Szoulban pedig megvoltak a Korean Aires legiutas kiserok, a kis kek hajszalagukkal. Anyuka, itt semmi nem valtozott!

Utlevelellenorzes stb, majd buszozas a varosba (kb. 1,5 ora), vegul taxi fel a koliba. Elso benyomaskent Ambrusnak igazat kell adnom: eleg jellegtelen a varos. Es - amennyi asia experience.em eddig van - elegge tipikus is. Rengeteg piac, vegtelen szamu felirat, kiiras, felulragasztas, neonfeny, millionyi jovo-meno, sok-sok sav/irany, es mindenfele izgalmas kozlekedojarmu es meg ennel is szinesebb kozleledesi moral.

Tovabbiak jonnek a koli, suli, stb fejezetekben.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr16861692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mfa 2009.01.07. 16:30:15

Azért azt elég kemény lesz követni, ha minden nap ennyit írsz:)
süti beállítások módosítása