Szöul, az MBA és minden más

2009: ...avagy hogyan boldogulok egy ajándék MBAvel?! Az utazás és azon is túl. (Végülis tanulni jöttem...) Kéretik kevert műfajra számitani, tekintettel blog-írási rutintalanságomra valamint lelkes emailezesi szokásaimra. Vagyis: érezzetek magatokat megszólítva! Az extrák közt: "Napi furcsa" rovat: mindennapi betevő húsevőknek és vegetáriánusoknak a "nem úgy van, mint otthon" étlapról. 2010. Hazatérés Budapestre. Új rovat: napi szép

Pontos idő: Szöul

Pontos idő: Budapest

Friss topikok

Innen vagytok, Kedves Látogatók!

Amit a kolirol feltetlenul tudni kell...

2009.01.06. 17:17 HippoKriszta

Nos... ahogy a taxi bekanyarodott az egyetemi komplexumba, a lelegzetem is elallt!

Egy gyonyoru domboldalon vagyunk, es a gyonyoru jelzot, igy a tel kellos kozepen, a csupasz fak mellett is meg merem engedni magamnak!

Ahogy a bejarat utan jobbra fordultunk, rogton meglattam a KDI (Korean Developement Institute) feliratot - es akkor mar remeltem, hogy nem valami vilagmeretu atvago-showba csoppentem. Innen tovabb kanyarogtunk egy sort, mint utobb felfedeztem, elmentunk par teniszpalya mellett, es vegul lecovekeltunk egy teljesen kozonseges kocka-epulet elott.

Az uvegajton beterve egy kedves, ambe angolul egy szot nem beszelo nenike fogadott es mar a kezembe is nyomta a regisztracios lapot es a koli-szabalyzatot, meg egy tollat, hogy azonnal toltsem ki.

Mindez a common roomban, vagyis a kozos helysegben tortent. 3 piros, orias borfotel (epp egyben ulok eppen), es egy hozza valo kanape, tv, sok huto es ket szamitogep tarsasgaban. Szoval ez volna a common room.

A szoba innen ugy 4,5-5 m-re talalhato, aminek ekkor az a hatalmas elonye volt, hogy nem kell messzire vinnem a csomagot - azota viszont inkabb az a hatranya kezd megnyilatkozni, hogy mintha a common roomra nem vonatkozna a 22:00s csendrendelet...

A szobaig tolva a biciklit viszont - ellensulyozando mar-mar egeszsegtelen euforiamat a kornyezet lattan -, kellemetlenebb meglepetes fogadott. Egy teljesen lelektelen szoba, tejuveggel es raccsal, ami raadasul rettento sotet es 10 eve nem futotta egy tisztasagi tapetacserere... Ugyan azt mondtam mindig is, hogy egy evet az ember barhol kibir - azert erre tobbszor is emlekeztetnem kellett magamat az elso 10 percben. (Annamari, Veled erezhettuk kb. igy magunkat az USAban.)

Aztan kipakoltam, elmentem a mosdoba es eppen ekkor jott meg Eszter, a szobatarsam. Ettol, nomeg a tejuveg felrehuzasatol azert nemileg kisutott a nap, ambar a tejuvegen tul es a normal uvegablakon tul talalhato, ugy 4mm kosz azert nemileg zavarja a kilatast - az ajnovenyzetre.

Ellenben az 5. emeleti tetoteraszrol csodas a kilatas. Elottunk terul el a varos! Fent vannak a szaritok a tavaszra/oszre, illetve a kozos konyha. No o volt a kettes szamu katasztrofa. A helyzet az, hogy dec. 31tol lehetett az uj diakoknak bekoltozni, csakhogy nem igazan sikerult meg felszamolni az elottunk levok altal itthagyott kaoszt. Lepni sem lehetett a mocskos edenyektol es lejart kajaktol. Ugyanezek a csodas edenyek egyebirant a mosdoban es a furdoben is megtalalhatoak - kisebb mennyisegben...

A mosdorol annyit (es majd igyekszem kialakitani a napi egy szines rovatot), hogy van benne ket, Japanbol mar ismert intelligens wc (new way of life felirattal), amiket a helyi szlengben "csak pilotavizsgaval hasznalhato"nak nevezunk, mert van rajta vagy 10-15 gomb, amivel melegitheted az uloket (ez egyebkent a -10-15ben nem is tunik olyan nagy butasagnak), valamint le is fertotlenitheted, illetve ha a papirral nem boldogulnal, akkor segit neked masban is. A csapok pedig mind forditott logikaval mennek, mint hinnenk: ha lenyomnad, akkor huzni kell, ha felfele vagy kifele tekerned, akkor le es be kell. Lenyeg, hogy forditva!

Van tovabba 2 db mosogep a szinten, es mivel nalunk a szaritok helyet a kozos helyseg foglalja el, igy szaritani telviz es monszun idejen mi a 2-on tudunk.

Visszaterve a szobara: mostmar 3 napja benne lakunk, kezd magyarcsajok-szaga lenni :-) es kezdik megtalalni a helyuket a dolgok is. A legjobb pedig, hogy van wifi a szobaban is, uhogy tobbnyire csak ulunk az agyon es nyomkodjuk a gepet! (most Eszter mar alszik, uhogy szamuzott a common-ba - lassan kovetem, csak meg egy szo a kornyezetrol.)

A tobbi egyetem minden epulete is itt van, igy a KAIST diakok is itt laknak majd. Ebbol egy eleg komoly komplexum adodik, az epuletek pedig el vannak szorva az erdoben. A betonutak kozott pedig kis erdei utakon lehet atjutni. Azt hiszem meg messze nem fedeztunk fel mindent, de ugy tunik, hogy hala a szinten itt talalhato erdeszeti kutatointezetnek, egy kivalo allapotban levo erdoben lakhatunk es remelem a korabbiakban kuldott infok szerint a kis tavat es szentelyt is hamarosan megtalalom. Tervezek futni is naponta, de ahhoz azert lehet tul meredek ez a hegy :-) 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kriszta-in-korea.blog.hu/api/trackback/id/tr66861755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerberosz 2009.01.07. 12:53:09

Fantasztikus élmény lehet, fanatikus világjáróknak. Vagyis pont Neked! :-)

A Google map ezen a területen olyan éles képeket tárol, hogy szinte a fákat meg lehet számolni:

maps.google.com/maps?f=q&hl=hu&geocode=&q=sz%C3%B6ul&sll=37.594172,127.048388&sspn=0.167028,0.30899&ie=UTF8&ll=37.598184,127.050877&spn=0.041755,0.109863&t=h&z=14

Üdv. T.

ÉjeM 2009.01.12. 18:26:19

no, igen, a kép láttán meglehetősen eszembe jutottak a GoldDorms-os élmények:D tökjó a blog, tökjó, h. írsz, esküszöm tökre megjött a kedvem az országhoz!!!
pusz
süti beállítások módosítása